ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κούρσα για τρεις η θέση του προέδρου στη Ν.Δ.;

11:11 - 24 Σεπ 2015 | Πολιτική
Κούρσα για τρεις η θέση του προέδρου στη Ν.Δ.;
Σειρά επαφών με κορυφαίους της Ν.Δ. έχει βάλει μπρος ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ώστε να δει εάν απολαμβάνει επαρκούς στήριξης σε ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, αλλά και να λάβει εκτιμήσεις για την πορεία της παράταξης.

Ήδη στις Βρυξέλλες είχε συνάντηση με τον Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ το απόγευμα θα δει τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συναντήσει και τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο μεταξύ, την, Πέμπτη, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος αναμένεται να οριστικοποιήσει τα χρονοδιαγράμματα για την εκλογική διαδικασία. Ήδη σταδιακά τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Το καραμανλικό στρατόπεδο φαίνεται να θέλει να παραμείνεις το τιμόνι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην παρούσα συγκυρία. Βουλευτές, στενοί συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή, όπως ο Γιώργος Βλάχος, εκφράζουν τη στήριξή τους στον πρόεδρο και στην προσπάθεια που κατέβαλε στις εκλογές. Άλλωστε το προφίλ του κ. Μεϊμαράκη ταιριάζει στο χώρο που έχει κατοχυρώσει ο κ. Καραμανλής με στοιχεία που βασίζονται στην παράδοση του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαία και τα σχόλια που έκανε για τον νυν αρχηγό της ΝΔ, ο παλαίμαχος Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Είναι προφανές ότι πολλοί θεωρούν ότι η κάθοδος του Β.Μεϊμαράκη για να  διεκδικήσει την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είναι η καλύτερη επιλογή, που μάλιστα μπορεί να φρενάρει άλλες υποψηφιότητες όπως αυτή του πρώην υπουργού Νίκου Δένδια, που κινείται στον ίδιο χώρο. Έτσι απ΄ ότι φαίνεται, το ακραιφνώς φιλελεύθερο κομμάτι θα εκφραστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το δεξιό από τον Μάκη Βορίδη εφόσον προχωρήσει στην υποψηφιότητά του. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν υπόγειες διαδρομές στους χώρους αυτούς και συστήνουν αναμονή για πιθανές συνολικές εξελίξεις (συνεργασίες ή ακόμα και διασπάσεις). Στο φόντο αυτό, κορυφαία στελέχη, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει με έντονο προβληματισμό τις εσωστρεφείς διαδικασίες αυτές, ή άλλα όπως ο Βασίλης Κικίλιας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας τηρούν στάση αναμονής.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 24 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.