ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Μουζάλας: Τους πρόσφυγες οφείλεις να τους υποδέχεσαι

10:20 - 25 Σεπ 2015 | Πολιτική
Γ.Μουζάλας: Τους πρόσφυγες οφείλεις να τους υποδέχεσαι
«Τους πρόσφυγες οφείλεις να τους υποδέχεσαι και όχι να τους απωθείς», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, φθάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

«Στην Ελλάδα εισέρχονται κατά 80% πρόσφυγες και το πρόβλημα είναι κυρίως προσφυγικό σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό», σχολίασε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο κ. Μουζάλας εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι πλέον το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως ευρωπαϊκό και ανέφερε ότι οι χώρες που προβάλλουν ενστάσεις για την υλοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής είναι μειονότητα. «Ήδη», πρόσθεσε, «στη σύνοδο κορυφής έδειξαν σημάδια υποχώρησης».

Ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην είναι καλή και πρόσθεσε ότι θεωρεί το προσφυγικό μειζον ζήτημα, ίσως το μεγαλύτερο μετά το οικονομικό πρόβλημα.

«Νομίζω ότι στα μέτρα των δυνατοτήτων μας θα κάνουμε πράγματα, θα κριθεί αυτό», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.