ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η συνάντηση Ιερώνυμου-Φίλη "γεφύρωσε" το "χάσμα" για τα Θρησκευτικά

13:43 - 29 Σεπ 2015 | Πολιτική
Η συνάντηση Ιερώνυμου-Φίλη "γεφύρωσε" το "χάσμα" για τα Θρησκευτικά
Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη και όλα έδειξαν πως οι διαφορές που είχαν προκύψει μεταξύ της Εκκλησίας και της Κυβέρνησης, γεφυρώθηκαν.

Αμφότερες οι πλευρές επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους και να "ελαφρύνουν" το κλίμα, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου, που ανέφερε ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν.

Ο υπουργός Παιδείας, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών και πως υπάρχει συναντίληψη, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως άκουσε με μεγάλη προσοχή τις συμβουλές του Αρχιεπισκόπου. Παράλληλα, έκανε λόγο για «ειλικρινή και εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση» υπενθυμίζοντας ότι οι ρόλοι είναι σεβαστοί, διακριτοί και διευκρινισμένοι. Μάλιστα υποστήριξε πως το υπουργείο Παιδείας προσβλέπει σε μόνιμη και όχι ευκαιριακή συνεργασία με την Εκκλησία, διαπιστώνοντας «συναντίληψη» με τον Αρχιεπίσκοπο

Όσον αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης είπε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες από την εφαρμογή του μέτρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος από τη μεριά του, υπενθύμισε οτι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιτάσσει την συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας για τη χριστιανική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων σημειώνοντας πως και οι δυο πλευρές ενδιαφέρονται να συνεργαστούν.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κυρίας Αναγνωστοπούλου, σημείωσε δεικτικά πως «προ ημερών κάποια κυρία η οποία έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της, αποφάσισε να τις εκφράσει. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, όπως υπάρχουν ασφαλώς επιθυμίες, θα αλλάξει το Σύνταγμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.