ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ:«Κλειδώνουν» οι «μονομάχοι»- Εκπνέει στις 18.00 η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων

09:05 - 02 Οκτ 2015 | Πολιτική
ΝΔ:«Κλειδώνουν» οι «μονομάχοι»- Εκπνέει στις 18.00 η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων
Καταληκτική προθεσμία είναι η 6η απογευματινή και άγνωστο παραμένει αν τελικά θα είναι υποψήφιος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις "σίγουρες" υποψηφιότητες των κ.κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 11 το πρωί θα καταθέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 12:30 θα ακολουθήσει και η κατάθεση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Χθες πάντως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης καταθέτοντας τη δική του υποψηφιότητα παρουσίασε τις θέσεις του για τη Νέα Δημοκρατία προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας αλλά και ριζικών αλλαγών.

Επαφές των "3" και όχι μόνο με Σαμαρά και Καραμανλή

Όπως έγινε γνωστό, συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά είχαν προχθές οι Ολγα Κεφαλογιάννη και Β. Κικίλιας, ενώ από το γραφείο του πέρασαν χθες και οι Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ κατέθεσε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη στήριξη που πήρε από τον Κώστα Καραμανλή, με τις απαραίτητες 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. «Ήμουν πάντα παρών στη ΝΔ, ακόμη και στα δύσκολα, ενώ άλλοι, αφού την εκεμταλλεύτηκαν, την εγκατέλειψαν», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Να σημειωθεί πως ο Β.Μεϊμαράκης λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης κατέθεσε 50 υπογραφές στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ετσι, και επίσημα ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης έχει συγκεντρώσει ήδη περί τις 200 υπογραφές στελεχών, σε μια επίδειξη δύναμης, αλλά - όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία - κατέθεσε τις προβλεπόμενες πενήντα.

"Θρίλερ" με τον Άδωνη Γεωργιάδη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η προσπάθεια του επίσης κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Άδωνη Γεωργιάδη να βρει τις 50 υπογραφές για να προστεθεί στη λίστα των υποψηφίων, καθώς οι πληροφορίες από το περιβάλλον του έλεγαν ότι απέχει ελάχιστα, αλλά καθώς η προθεσμία εκπνέει σε λίγες ώρες δεν είναι βέβαιο ότι θα ευοδωθεί η προσπάθεια του.

Το έργο του κ. Γεωργιάδη δυσχεραίνεται και από το γεγονός ότι οι άλλοι διεκδικητές έχουν δεσμεύσει μεγάλο αριθμό στελεχών από τα οποία έχουν ζητήσει υπογραφές που ξεπερνούν κατά πολύ τον ελάχιστο απαιτούμενο. Λέγεται για παράδειγμα ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει στη διάθεσή του περί τις 200 υπογραφές, ενώ και ο αριθμός των υπογραφών που έχει εξασφαλίσει ο κ. Τζιτζικώστας κυμαίνονται περί τις 100. Τόσο ο νυν πρόεδρος όσο και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν επιλογή των προσώπων που υπογράφουν τις υποψηφιότητες τους με στόχο ο μεν κ. Μεϊμαράκης να σηματοδοτήσει την ενότητα των γενεών του κόμματος ο δε κ. Τζιτζικώστας να υπογραμμίσει την ανάγκη για ανανέωση και πέρασμα στην πρώτη γραμμή των στελεχών από τη νέα γενιά.

Διαφορά... τεσσάρων εβδομάδων

Μετά την οριστικοποίηση, πάντως, των υποψηφιοτήτων, οι διεκδικητές της αρχηγικής καρέκλας και τα επιτελεία ετοιμάζονται για τη σφοδρή μάχη που θα γίνει στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τον καθορισμό της ημερομηνίας που θα στηθούν οι κάλπες.

Με τον αέρα του φαβορί, που του δίνει οι δηλώσεις υποστήριξης που έχει από πολλούς βουλευτές και κομματικά στελέχη, ο κ. Μεϊμαράκης επιθυμεί η εκλογή να γίνει στις 18 Οκτωβρίου. Ο περιορισμός, ωστόσο, της προεκλογικής περιόδους σε δύο εβδομάδες δεν βρίσκει σύμφωνους τους άλλους υποψηφίους που θέλουν περισσότερο χρόνο για να συζητηθούν με άνεση όλα τα ζητήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει οι κάλπες να στηθούν στις 15 Νοεμβρίου, ενώ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας διαφωνεί με την διαδικασία εξπρές που θέλει να επιβάλει ο νυν πρόεδρος της ΝΔ με το επιχείρημα ότι σε μια εβδομάδα έγινε το δημοψήφισμα του Ιουλίου και σε δύο εβδομάδες οι πρόσφατες εκλογές. Όμως. Όπως επισημαίνουν από τα άλλα επιτελεία και στη μια και στην άλλη περίπτωση, η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης είχαν κατηγορήσει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι επέβαλε κάλπες – εξπρές για να υπάρξει χρόνος για ουσιαστική προεκλογική συζήτηση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:47 - 02 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.