ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Άδειασαν" τη Μυτιλήνη από πρόσφυγες για την επίσκεψη Τσίπρα-Φάιμαν

16:21 - 06 Οκτ 2015 | Πολιτική
"Άδειασαν" τη Μυτιλήνη από πρόσφυγες για την επίσκεψη Τσίπρα-Φάιμαν
"Καθάρισαν" τη Μυτιλήνη από τους πρόσφυγες, λίγο πριν από τη συνάντηση στο νησί του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, με αποτέλεσμα να μοιάζει με άλλο νησί.

Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων έχει χωριστεί σε δύο τμήματα, σε αυτό που θα επισκεφθούν οι κ.κ. Τσίπρας και Φάιμαν και σε εκείνο που βρίσκονται πλέον Αφγανοί κυρίως μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά, ενώ πλοία δεν σταματούν να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Φάιμαν, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λέσβο, δεσμεύτηκε ότι η Βιέννη θα στηρίξει τη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, των λεγόμενων hotspot, στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Φάιμαν σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, στο επίκεντρο των συνομιλιών του με τον κ. Τσίπρα θα βρεθεί η ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ελλάδα. Ο Αυστριακός καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαθέσει το προσωπικό και τα οικονομικά μέσα, όπως π.χ. για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών των hotspot, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή.

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή συνεννόηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημείωσε ο κ. Φάιμαν προσθέτοντας ότι η Αυστρία θα συμβάλλει ενεργά για να λειτουργήσουν αυτά τα κέντρα.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο της Αυστρίας οι άνθρωποι που θα φτάνουν σε αυτά τα κέντρα θα πρέπει να ενημερώνονται εάν υπάρχει πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο, ενώ τα μέτρα για την κατανομή τους απαιτούν μία υψηλότερη πειθαρχία, ώστε να είναι δυνατό να αναπτυχθεί περαιτέρω η κατανομή των 120.000 προσφύγων που έχει αποφασιστεί, κάτι που ο ίδιος θεωρεί εφικτό.

Ο κ. Φάιμαν ανέφερε τέλος πως η χώρα του θα ενισχύσει οικονομικά με 30 εκατομμύρια ευρώ το Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.