ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π.Σκουρλέτης: Ενεργειακός σχεδιασμός με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο

08:50 - 07 Οκτ 2015 | Πολιτική
Π.Σκουρλέτης: Ενεργειακός σχεδιασμός με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο
Για την δημιουργία ενός βιώσιμου μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού, με προτεραιότητα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες, έκανε κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Στην κατεύθυνση αυτή προκρίνεται η σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, η αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ. Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς του τομέα και όλες οι κατηγορίες των καταναλωτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των υδρογονανθράκων, ανακοινώνοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, εταιρίες και τοπικές κοινωνίες θα προωθηθεί ένα νέο, σύγχρονο, θεσμικό πλαίσιο, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και τη θεσμοθέτηση κρατικής εταιρίας υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η διατήρηση της στρατηγικής θέσης του δημοσίου στα ΕΛΠΕ, θα επιτρέψει τις διεθνείς συνεργασίες, τη μετεξέλιξη της εταιρίας σε διεθνή ενεργειακή εταιρία με αυξημένο εξαγωγικό προσανατολισμό και θα συμβάλει στην εθνική ενεργειακή στρατηγική.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η οποία, όπως είπε, αποκρούστηκε στο πλαίσιο της αναζήτησης εναλλακτικής λύσης, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για τη Μικρή ΔΕΗ, η οποία όπως είπε τέθηκε τελικά εκτός συζήτησης με τους δανειστές.

Χ.Λ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.