ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ.Τσίπρας: Στις άμεσες προτεραιότητες το μισθολογικό των ενόπλων δυνάμεων

14:45 - 09 Οκτ 2015 | Πολιτική
Αλ.Τσίπρας: Στις άμεσες προτεραιότητες το μισθολογικό των ενόπλων δυνάμεων
Στον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του πλέγματος της Εθνικής Άμυνας προχωρούν η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος σε θέματα μισθολογικά, βαθμολογικής εξέλιξης, διαβίωσης των στελεχών μέχρι τα εξοπλιστικά, τη διαφάνεια, την αμυντική βιομηχανία.

Μιλώντας από την Αλεξανδρούπολη, όπου νωρίτερα παρακολούθησε την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2015», ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στο επίδομα παραμεθορίου, ενώ τόνισε ότι δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε ό,τι αφορά το μισθολογικό των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

«Σας διαβεβαιώ ότι είναι στις προτεραιότητές μας στο ορατό μέλλον» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση που εγγυάται την ασφάλεια της πατρίδας».

Την άσκηση «Παρμενίων 2015» παρακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας

Την τελική φάση της Στρατιωτικής Άσκησης «Παρμενίων 2015» παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, αφού μετέβη το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδεύόταν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και τον στενό του συνεργάτη και υπ. Επικρατείας Νίκο Παππά, έγινε δεκτός με τιμές από αγήματα του στρατού.

Μάλιστα, αφού παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης, ο πρωθυπουργός κάθισε στο κόκπιτ μεταγωγικού αεροσκάφους C130 και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του.

Καμμένος: Θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην παραμεθόριο

«Σήμερα απεδείχθη ο επαγγελματισμός, το υψηλό ηθικό, η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. Σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αποδεικνύουν ότι κρατούν γερά, παρά τις περικοπές, προκειμένου να διαφυλάξουν την εθνική κυριαρχία της χώρας, την εδαφική της ακεραιότητα, παρ' όλες τις δυσκολίες της πατρίδας μας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σκοπεύει, με εντολές της κυβέρνησης, να ενισχύει τις δυνάμεις μας στον Έβρο και στην παραμεθόριο, όπως ήδη έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε. Η θέση των ενόπλων δυνάμεων είναι εδώ στην παραμεθόριο και όχι στα αστικά κέντρα και όχι σε άλλες περιοχές που δεν αντιμετωπίζουμε απειλή».

parmeniwnsdf4

 

parmeniwnsdf6

 

parmeniwnsdf7

 

parmeniwnsdf10

 

tsi1

 

tsi2

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 09 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.