ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΥΤ: Το πολυνομοσχέδιο είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία του Τσίπρα

10:20 - 12 Οκτ 2015 | Πολιτική
ΝΥΤ: Το πολυνομοσχέδιο είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία του Τσίπρα
Την πρώτη μεγάλη "δοκιμασία" του Έλληνα Πρωθυπουργού, βλέπουν στη σημερινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, οι New York Times.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση είναι καθοριστικής σημασίας από οικονομική, αλλά και πολιτική άποψη.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετωπίσουν μια μεγάλη δοκιμασίας αυτή την εβδομάδα με το μπαράζ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας να περάσουν από τη Βουλή και να γίνουν νόμος του κράτους».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων που δεν είναι εύκολο να γίνουν δεκτά από τους πολιτικούς, αλλά και το λαό, καθώς περιλαμβάνουν την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την επιβολή αυστηρότερων κριτηρίων για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Από την άλλη, σημειώνει, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι απαραίτητη συνθήκη για να ξεκλειδώσει η υπο-δόση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα και είναι μέρος του συνολικού πακέτου των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφώνησε η ελληνική πλευρά με τους δανειστές της τον προηγούμενο Αύγουστο έπειτα από αρκετούς μήνες ταραχωδών διαπραγματεύσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.