ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι κράτησαν μακριά από το Πόθεν Έσχες οι δύο υπουργοί

12:35 - 13 Οκτ 2015 | Πολιτική
Τι κράτησαν μακριά από το Πόθεν Έσχες οι δύο υπουργοί
"Φωτιά" στο πολιτικό τοπίο απειλεί να βάλει το ζήτημα των προβληματικών «πόθεν έσχες» δύο εν ενεργεία υπουργών.

Πιο αναλυτικά, ο ένας εκ των δύο υπουργών επί τρία χρόνια παρέλειπε να δηλώσει τραπεζική κατάθεση ύψους 1.000.000 ευρώ, ενώ πριν τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση για την ύπαρξη των χρημάτων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης, η υπόθεση του οποίου είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με την δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε προκύπτει πως διατηρούσε μετοχές σε εταιρία, αν και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι επίσης έχουν εντοπιστεί κι ένας νυν και ένας πρώην βουλευτής με φορολογικές εκκρεμότητες.

Ο πρώην βουλευτής ελέγχεται για δύο γνωστές υποθέσεις, μια για αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές και άλλη μια για ενδεχόμενη συμμετοχή του σε offshore εταιρία.

Αναφορικά με το ζήτημα, η πρώην Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επεσήμανε ότι έχει ενημερώσει τους διαδόχους της για τις εκκρεμείς υποθέσεις, αν και ο διάδοχος της, Γιωργος Βαρεμένος, δηλώνει άγνοια για τα στοιχεία. Ο τελευταίος θα καλέσει άμεσα την κα Χαραλαμπίδου για εξηγήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 13 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.