ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα ενότητας της παράταξης από τους "τέσσερις" της ΝΔ

18:45 - 14 Οκτ 2015 | Πολιτική
Μήνυμα ενότητας της παράταξης από τους "τέσσερις" της ΝΔ
Συνάντηση οι τέσσερίς τους είχαν οι κύριοι Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας στη Βουλή την Τετάρτη στις 17:00, πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 18:00, προκειμένου να προσπαθήσουν να άρουν τα εμπόδια που τίθενται στο δρόμο για την εκλογή αρχηγού και έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό εσωκομματικό σκηνικό τις τελευταίες ημέρες. Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το πέρας της συνάντησης, αυτή διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα.

Μετά τη συνάντηση, και οι τέσσερις συμμετέχοντες εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση: «Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα, ενώ διαβεβαίωσε ότι η χθεσινή μέρα είναι παρελθόν.

Όπως είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνέχιση διαδικασίας με βάση το κατασταστικό.

Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας, η Ν.Δ. προχωράει μπροστά ενωμένη, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου και η συμμετοχή για όλους τους ψηφοφόρους θα είναι 3 ευρώ.

Την έκκληση για μια τέτοια συνάντηση απηύθυνε πρώτος σήμερα ο κ. Γεωργιάδης. «Ζητώ συνάντηση των υποψηφίων πριν την κοινοβουλευτική ομάδα (σήμερα Τετάρτη στις 18:00), προκειμένου να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να τελειώσουν τα διαδικαστικά σήμερα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει η ντροπιαστική εικόνα που δίνει η Νέα Δημοκρατία.

Αιτήματα για διεξαγωγή συνεδρίου

Εν τω μεταξύ, στελέχη στην λεωφόρο Συγγρού ζητούν να αναληφθεί πρωτοβουλία για τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου πριν από τις 22 Νοεμβρίου και την εκλογή νέου αρχηγού, προκειμένου να λυθούν εσωκομματικά προβλήματα και να αποτραπεί το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της εκλογής του νέου προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι έκτακτο συνέδριο είχε διεξαχθεί και το 2009, οπότε και είχε αλλάξει η διαδικασία εκλογής με εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Θετικοί στο ενδεχόμενο ενός συνεδρίου φαίνεται πως είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά είναι άγνωστη προς το παρόν η γνώμη των υπόλοιπων υποψηφίων.

Μεϊμαράκης: Επιστρέφει ο εκπρόσωπός μου στην ΚΕΦΕ

Έπειτα από την οργισμένη εισβολή του στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του που προχωράει ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών και δήλωσε ότι ο εκπρόσωπός του επιστρέφει στην ΚΕΦΕ.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση επιβάλλαμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ήδη αναρτήθηκαν στο ίντερνετ οι προδιαγραφές και προχωράμε στην ανοικτή διαδικασία», ανέφερε.

Σχετικά με τη συνάντησή του πριν την ΚΟ της ΝΔ με τους άλλους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος, είπε ότι συζητά μαζί τους τηλεφωνικά, τακτικά, και πως θεωρεί πάντα ότι μια συζήτηση μεταξύ των συνυποψηφίων βοηθά για όλα τα θέματα.

Νωρίτερα, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι η διασφάλιση της νομιμότητας είναι ευθύνη του προέδρου του κόμματος και ότι με αυτήν την ιδιότητα και όχι ως υποψήφιος μπήκε χθες στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Την Πέμπτη ανοίγουν οι προσφορές εταιριών που θέλουν να αναλάβουν τη διεξαγωγή των εκλογών

Αύριο θα ανοιχτούν οι κλειστές προσφορές των όποιων εταιρειών θελήσουν να μετάσχουν στη διαφανή διαγωνιστική διαδικασία –σύμφωνα με τη πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει αναρτηθεί στο site του κόμματος- με τη παρουσία των εκπρόσωπων των υποψηφίων, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιμάρας.

Μάλιστα, ο κ. Τσιμάρας έκανε λόγο για μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών.

Πρόσθεσε ότι «κάθε άλλο που λέγεται και γράφεται εξακολουθεί να βλάπτει την τιμή και την υπόληψή μου και ρίχνει νερό στο μύλο της Κυβέρνησης που ισοπεδώνει με τις πολιτικές της τα λαϊκά στρώματα».

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα

Υπό αυτές τις συνθήκες αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00, όπου θα συζητηθεί η στάση του κόμματος έναντι του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Τζιτζικώστας: Πραξικόπημα τυχόν ακύρωση της εκλογής προέδρου

Η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτελεί κίνδυνο, σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας».

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι «ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τις εθνικές εκλογές, έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου προέδρου της, από τη βάση της παράταξής» και -όπως λέει- με αυτή την απόφαση κατέθεσε και την υποψηφιότητά του.

Όπως τονίζει, οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τρόπο που ρητά ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξηγεί ότι η εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξη.

«Τώρα, είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της κοινωνικής βάσης» καταλήγει ο κ. Τζιτζικώστας παρατηρεί ότι κάθε άλλη επιλογή, συρρικνώνει και μικραίνει τη Νέα Δημοκρατία και την κρατά καθηλωμένη στο χθες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:49 - 14 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.