ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έπονται σαρωτικές διοικητικές αλλαγές σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ-ΛΑΓΗΕ από Σκουρλέτη

13:46 - 16 Οκτ 2015 | Πολιτική
Έπονται σαρωτικές διοικητικές αλλαγές σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ-ΛΑΓΗΕ από Σκουρλέτη
Σε μπαράζ αλλαγών στις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων και επιχειρήσεων αναμένεται να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Παναγιώτης Σκουρλέτης, καθώς έχει πάρει το "πράσινο" φως από το Μαξίμου για την αντικατάσταση και προσώπων που αποτέλεσαν επιλογές του προκατόχου του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μετά τις αντικαταστάσεις που έγιναν χθες στο διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ, σειρά έχουν η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΣΦΑ, ο ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), των οποίων οι διοικήσεις δεν άλλαξαν ούτε κατά την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης.

Αλλαγές δεν αναμένονται στη διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς ο Μανώλης Παναγιωτάκης ήταν επιλογή του Μαξίμου και όχι του κ. Λαφαζάνη, ενώ δεν αναμένονται προς το παρόν τουλάχιστον αλλαγές στις διοικήσεις των δύο θυγατρικών της, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, παρά μόνο σε κάποια από τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων.

Ο χρόνος των αντικαταστάσεων θα κριθεί από το πότε θα "κλειδώσουν" τα νέα πρόσωπα, διαδικασία που δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι υπάρχει ένδεια προσώπων που να πληρούν τόσο το κριτήριο της κομματικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την επαγγελματική εμπειρία και κατάρτιση.

Ενδεικτικό της δυσκολίας είναι και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί ο γγ Ενέργειας Απόστολος Αλεξόπουλος που τελεί υπό παραίτηση από την περασμένη Παρασκευή. Το μόνο όνομα που φέρεται να έχει "κλειδώσει" είναι αυτό του κ. Μιχάλη Φιλίππου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΛΑΓΗΕ που σήμερα κατέχει ο κ. Αναστάσιος Γκαρής.

Ο κ. Δημήτρης Φιλίππου είναι σήμερα Γενικός Διευθυντής Συναλλαγών Ηλεκρικής Ενέργειας του ΛΑΓΗΕ και το όνομά του είχε συζητηθεί στο παρελθόν για τη θέση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), όπου τελικά επικράτησε ο κ. Νίκος Μπουλαξής που ήταν επιλογή του κ. Λαφαζάνη.

Αλλαγές στη διοίκηση της ΡΑΕ δεν μπορούν να γίνουν αφού πρόκειται για ανεξάρτητη Αρχή, με την νέα ηγεσία του υπουργείου να αναμένει τη λήξη της θητείας τεσσάρων μελών της Ολομέλειας για να τοποθετήσει άτομα της επιλογής της.

Χ.Λ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 16 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.