ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόλις το 30% των προαπαιτουμένων καλύπτει το πολυνομοσχέδιο- Καθυστερήσεις στη διαδικασία

15:04 - 17 Οκτ 2015 | Πολιτική
Μόλις το 30% των προαπαιτουμένων καλύπτει το πολυνομοσχέδιο- Καθυστερήσεις στη διαδικασία
Μόλις το 30% των προαπαιτουμένων καλύπτει το πολυνομοσχέδιο, ενώ οι δανειστές έχουν αρχίσει ήδη να διαπιστώνουν προβλήματα και καθυστερήσεις με τις εγκυκλίους και τις υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», μεγάλο μέρος των δράσεων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί αφορά στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ωστόσο, και σε άλλα υπουργεία παρατηρείται καθυστέρηση που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.

Βάσει του υφιστάμενου σχεδιασμού, οι θεσμοί θα πρέπει έως την Τρίτη να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης της υλοποίησης των 49 προαπαιτουμένων, ώστε την Τετάρτη να συνεδριάσει το Euroworking Group και εφόσον η έκθεση είναι θετική, να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ έως τα τέλη του μήνα.

Όμως, αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να εκδοθεί μία σειρά εγκυκλίων και αποφάσεων που θα θέτουν σε εφαρμογή τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές του υπυργείου Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι η δευτερογενής νομοθεσία που απαιτείται θα εκδοθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι απαιτούμενες ενέργειες περιλαμβάνουν:

  • Τις υπουργικές αποφάσεις για τη μεταφορά του προσωπικού του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.
  • Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αμοιβές συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών.
  • Τη μελέτη επιπτώσεων από τις μεταρρυθμίσεις στον ανταγωνισμό, στην αδειοδότηση και στα γραφειοκρατικά εμπόδια.
  • Τη σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες.
  • Την εξεύρεση «ισοδυνάμου» για τη μη επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μάλιστα, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί και οι εγκύκλιοι για το ασφαλιστικό.

Να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός προβλέπει την έλευση των επικεφαλής των κλιμακίων την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και την παραμονή τους στην Αθήνα για τρεις μέρες, προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τον πρώτο έλεγχο του προγράμματος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται όμως και μικρή αναβολή του για τα μέσα του μήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:12 - 17 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.