ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Παράλληλο" πρόγραμμα και προαπαιτούμενα στο επίκεντρο κυβερνητικών συσκέψεων

12:56 - 19 Οκτ 2015 | Πολιτική
"Παράλληλο" πρόγραμμα και προαπαιτούμενα στο επίκεντρο κυβερνητικών συσκέψεων
Σειρά επαφών έχει απο το πρωί ο Πρωθυπουργός με κορυφαίους υπουργους.

Κεντρικός στοχος ειναι να επιταχύνει ρυθμούς τόσο στο επίπεδο των μνημονιακών υποχρεώσεων όσο και σε αυτο της διαμόρφωσης ενός «παράλληλου πρόγραμματος». Έτσι:
- σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το ν/σ για τα κανάλια, ενώ συνολικά ετοιμάζονται 10 νομοσχέδια που αφορούν πρωτίστως την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη διαφθορά και άλλες... κοινωνικές δράσεις.
- εντός της εβδομάδας, με την άφιξη την Τριτη του κουαρτέτου ξεκινά ο έλεγχος υλοποίησης του πρώτου πακέτου μέτρων που ψηφίστηκαν την Παρασκευή.
- την Τρίτη αρχίζει να διαμορφώνεται το δεύτερο και πολιτικά κρίσιμο πακέτο προαπαιτούμενων, που θα πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου ώστε να εκταμιευθεί 1 ακόμη δισ. ευρώ.
- την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Euroworking Group το οποίο θα ασχοληθεί με την πορεία υλοποίησης του πρώτου πακέτου μέτρων από την Αθήνα
- την  Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα επικεφαλής πολυμελούς αποστολής από αξιωματούχους της Γαλλικής κυβέρνησης, επιχειρηματίες και ανθρώπους από  τον χώρο του Πολιτισμού.
Στην ατζέντα της επίσκεψης του μεγάλου συμμάχου της χώρας είναι η πορεία αναδιάρθρωσης του χρέους, η υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, οι επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η αμυντική συνεργασία, η αναδιάταξη δυνάμεων στο εσωτερικό της ΕΕ με διαμόρφωση αντίβαρων στην ηγεμονία της Γερνανιας ( Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συνναχίες σοσιαλιστών και χωρών της νότιας ΕΕ) αλλα και η διαμόρφωση των εσωτερικών ισορροπιών στην ελληνική κεντροαριστερά

Γ. Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.