ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θύελλα» στην κυβέρνηση λόγω Φίλη: «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο»

10:16 - 22 Οκτ 2015 | Πολιτική
«Θύελλα» στην κυβέρνηση λόγω Φίλη: «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο»
«Πονοκέφαλο» έχουν δημιουργήσει στην κυβέρνηση οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ανάστατοι είναι χιλιάδες γονείς που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην  τσέπη και να πληρώσουν βαρύ τίμημα για τη μόρφωση των παιδιών τους, μετά την  υπαγωγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε κλιμακωτό ΦΠΑ. Χθες το απόγευμα  η Ένωση Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων πραγματοποίησε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχοντας τη συμπαράσταση των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων αλλά και των καθηγητών που φοβούνται ότι θα χάσουν τις δουλειές τους από τα «λουκέτα» σε ιδιωτικά σχολεία ή τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Ο υπουργός Παιδείας το πρωί της Πέμπτης, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου  έκανε λόγο για «σχήμα λόγου». «Μιλάτε για σχήματα λόγου, η ουσία είναι να ανορθωθεί η δημόσια εκπαίδευση» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων προσθέτοντας ότι «με κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, αυτή είναι η εντολή του λαού».

Ο κ. Φίλης δέχθηκε χθες σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση για τις αναφορές του περί «πενταροδεκάρων», σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση από τον κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:19 - 22 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.