ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Ισπανικός Εμφύλιος…

08:24 - 23 Οκτ 2015 | Πολιτική
ΝΔ: Ισπανικός Εμφύλιος…
Οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ που παραβρέθηκαν στο διήμερο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη, κατάφεραν τελικά να πείσουν τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες τους, ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας τα πράγματα είναι περισσότερο σοβαρά από όσο νόμιζαν.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ που παραβρέθηκαν στο διήμερο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη, κατάφεραν τελικά να πείσουν τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες τους, ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας τα πράγματα είναι περισσότερο σοβαρά από όσο νόμιζαν.

Τρεις πολιτικοί που γύριζαν σαν «ξένοι στην ίδια πόλη»- ο τέταρτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φρονίμως ποιών επικαλέστηκε ίωση- και απέφευγαν να παραστούν στο ίδιο κάδρο, ενίσχυσαν την εντύπωση ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα με βαθειά ψυχολογικά και πολιτικά ρήγματα.

Προλαβαίνοντας τις εντυπώσεις στο κλίμα αυτό, δεν είναι τυχαίο, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε νωρίτερα από την ισπανική πρωτεύουσα καταγγέλλοντας  ότι το προσκλητήριο ενότητας που απηύθυνε η ηγεσία, ήταν προσχηματικό.

Ισπανική… εγκατάλειψη

«Επιστρέφω από Μαδρίτη, όπου έκανα την δουλειά που έπρεπε. Δυστυχώς η πρόσκληση να είμαστε όλοι κλπ ήταν προσχηματική» ανέφερε στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γεωργιάδης.

Αυτή όμως ήταν μια από τις μικρότερες πολιτικές παρενέργειες, καθώς το σημαντικότερο που διαπιστώθηκε, ήταν η ιδιότυπη απομόνωση της εγχώριας συντηρητικής παράταξης από τους ομόκεντρους ευρωπαϊκούς κύκλους, οι οποίοι αδυνατούν να αντιληφθούν την πρώϊμη «αντιμνημονιακή» στροφή της ΝΔ.

Ιδίως οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες ζήτησαν επιτακτικά εξηγήσεις, για να λάβουν την απάντηση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εισηγείται μέτρα που δεν αφορούν σε μνημονιακές υποχρεώσεις…

Οι περισσότεροι πάντως, εκδήλωσαν την ευαρέσκειά τους για τα αποτελέσματα της κυβέρνησης Σαμαρά και προέβλεψαν ότι σε λίγο καιρό, μια νέα συντηρητική κυβέρνηση θα κληθεί και πάλι να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Οι πυκνές επαφές που είχαν οι υποψήφιοι αρχηγοί, όπως ο Α. Τζιτζικώστας που συμμετείχε στις συσκέψεις της Επιτροπής Περιφερειών, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την καχυποψία για την εκλογική διαδικασία και την υφέρπουσα μάχη των κομματικών στρατών που αντιμάχονται για τον έλεγχο του κομματικού οικοπέδου….

Μεϊμαράκης υπέρ ευρωπαϊκής ακτοφυλακής

Δίνοντας ένα θεσμικό προφίλ, ο μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης έβαλε επί τάπητος το μείζον ζήτημα των μαζικών προσφυγικών ροών που δέχεται η Ελλάδα. Έσπευσε δε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές οι υποδείξεις για κοινές περιπολίες της Ελλάδας με την Τουρκία, προτείνοντας τη συγκρότηση κοινής ακτοφυλακής της ΕΕ. Όπως είπε, δεν γίνεται να υπάρχει κοινή φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη. «Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα. Και για αυτό, ζητήσαμε να υπάρξει ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Και η Ελλάδα ταυτόχρονα να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων της με τη βοήθεια βέβαια της Ευρώπης» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.