ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλης: Δώστε άλλα 700 ευρώ σε ιδιωτικά γιατί είστε εύποροι!

10:05 - 24 Οκτ 2015 | Πολιτική
Φίλης: Δώστε άλλα 700 ευρώ σε ιδιωτικά γιατί είστε εύποροι!
Αυτό δήλωσε ο υπουργός παιδείας σχετικά με το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία.

Την ανάγκη αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου επανέβαλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε δηλώσεις του στο Mega και όσον αφορά την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε ότι δεν είναι κατ' ανάγκη σοβαρή επιβάρυνση, δεδομένου ότι όσοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία είναι εύποροι.


«Αυτός που δίνει 7.000 ευρώ το χρόνο για να στείλει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο είναι εύπορος ή δεν είναι; Δεν λέω ζάμπλουτος. Είναι εύπορος;», διερωτήθηκε ο κύριος Φίλης ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ουδείς αναμάρτητος - είμαι ειλικρινής όμως. Δεν μ ' αρέσουν οι κομψευόμενες διατυπώσεις αλλά η ουσία. Δεν μπορεί να δώσει άλλα 700 ευρώ; Να το δεχθώ, δεν θέλω να μπω στο πορτοφόλι κανενός, αλλά μην φτιάχνουμε ένα λαϊκισμό».

 

«Δεν γίνεται να εξυπηρετήσουμε έναν δογματισμό, που λέει ότι όλα τα ιδιωτικά είναι καλά και όλα τα δημόσια όχι. Θεωρούμε κακό το δημόσιο και καλό το ιδιωτικό.  Είναι λάθος η αντιστροφή των προτεραιοτήτων. Μακάρι να έχουμε 20.000 παιδιά περισσότερα παιδιά στα δημόσια. Υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει εκπαίδευση. Να αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο» δήλωσε ο Νίκος Φίλης και συνέχισε: «Δεν είπα να πάρει ο γονιός το παιδί από το ιδιωτικό. Θέλουμε πιο αξιόπιστο και αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο. Τα χρήματα που δίνονται για την ιδιωτική εκπαίδευση, είναι στρέβλωση. Με αυτόν τον τρόπο, η δωρεάν παιδεία δεν είναι δωρεάν. Η αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου, σημαίνει και χρήματα»


Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι τα 500 και 700 ευρώ τον χρόνο δεν είναι σοβαρή επιβάρυνση για αυτόν που βγάζει 60.000 - 70.000 ευρώ το χρόνο ενώ διαχώρισε τα φροντιστήρια από τα ιδιωτικά σχολεία, λέγοντας ότι η φορολόγησή τους αποτελεί επιβάρυνση για τις ελληνικές οικογένειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.