ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίθετος στην αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν ο Δ. Αβραμόπουλος

20:42 - 24 Οκτ 2015 | Πολιτική
Αντίθετος στην αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν ο Δ. Αβραμόπουλος
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι «η Σένγκεν δεν είναι πρόβλημα αλλά η λύση, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση των εργαλείων που παρέχει»

Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο αναθεώρησης της Συνθήκης Σέγκεν διατυπώνει ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του κάτω από μια τέτοια πρωτοβουλία.


Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι «η Σένγκεν δεν είναι πρόβλημα αλλά η λύση, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση των εργαλείων που παρέχει» και τονίζει: «Η συνθήκη αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των Ευρωπαίων πολιτών, το καλύτερο παράδειγμα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».


Ο κύριος Αβραμόπουλος τόνισε ακόμα ότι «δε υπάρχει καταγεγραμμένη περίπτωση σε ευρωπαϊκή χώρα όπου πρόσφυγας ή παράτυπος μετανάστης έχει αποδεδειγμένα εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες (...) Προσωπικά αμφιβάλλω αν μπορεί να υπάρξει διασύνδεση μετανάστευσης και τρομοκρατίας...».


Ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτηρίζει θετική τη συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και σημειώνει: «Αυτήν τη στιγμή συζητούμε το action plan που θέτει την Τουρκία προ των ευθυνών της».

Όσον αφορά την απόφαση της Σλοβενίας να επιτρέψει στον στρατό να βοηθήσει την αστυνομία, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει: «Οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί για να αναπτύξουμε το αμυντικό μας σύστημα, είναι απελπισμένοι άνθρωποι».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.