ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυλιόμενες 24ωρες απεργίες ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί

09:59 - 26 Οκτ 2015 | Πολιτική
Κυλιόμενες 24ωρες απεργίες ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί
Σε συνεχόμενες 24ωρες απεργίες θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί από σήμερα, Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Στόχος της απεργίας είναι η αντίδραση στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση, η οποία θα επιτρέπει σε επιχειρηματίες να ανοίξουν φαρμακείο και η οποία, όπως λένε, «καταλύει τη φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού».

Σημειώνοντας πως η αντιμετώπιση της κυβέρνησης θα είναι ακόμη σκληρότερη από αυτή της συγκυβέρνησης Σαμαρά– Βενιζέλου, οι φαρμακοποιοί αναφέρουν πως από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου μέχρι σήμερα, έχει συντελεστεί η πλήρης απορρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας και του καθεστώτος λειτουργίας των φαρμακείων και ότι τα πρόσωπα που εκμεταλλεύονται φαρμακείο- και τα οποία δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού- ενδέχεται να πλήξουν την ανεξαρτησία των μισθωτών φαρμακοποιών, παρακινώντας τους να διαθέτουν φάρμακα τα οποία δεν τους συμφέρει πλέον να διατηρούν στις αποθήκες τους ή να προβούν σε μειώσεις των δαπανών λειτουργίας, οι οποίες είναι ικανές να επηρεάσουν τον τρόπο λιανικής διανομής των φαρμάκων.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας απαντά ότι η η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ περιλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο και συνεπώς θα προχωρήσει στο άνοιγμα της ιδιοκτησίας των φαρμακείων.

Οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στη μία μετά το μεσημέρι.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:25 - 26 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.