ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόκληση Φίλη: Ο Τσίπρας είναι εύπορος-Δεν πληρώνουν 23% στο κρέας

19:43 - 26 Οκτ 2015 | Πολιτική
Πρόκληση Φίλη: Ο Τσίπρας είναι εύπορος-Δεν πληρώνουν 23% στο κρέας
Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε για ακόμη μία φορά πάνω του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Στα οικονομικά του πρωθυπουργού αναφέρθηκε ο κ. Φίλης, μετά τις «πενταροδεκάρες» για το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, υποστηρίζοντας πως μπορεί και στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο γιατί «είναι εύπορος».

Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον Real Fm δήλωσε πως είναι θέμα ημερών να υπάρξει απόφαση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με τους δανειστές να πιέζουν να είναι στο 23%.

Ο κ. Φίλης δήλωσε πως εάν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες τότε προτιμά το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 23% οι πολίτες για το κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο.

Με τη δήλωση αυτή ο κ. Φίλης ουσιαστικά εγκαλεί τους γονείς εκείνους που με θυσίες έχουν αποφασίσει να στείλουν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο και συγκρίνει εσφαλμένα το κρέας με την ιδιωτική εκπαίδευση.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που στέλνει επίσης τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, ο κ. Φίλης απάντησε χαρακτηριστικά: "ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του".

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης με τις δηλώσεις του έδειξε πως θέλει να είναι υπουργός μίας μερίδας μόνο κόσμου και όχι υπουργός Παιδείας όλων των Ελλήνων, αφού τόνισε πως «δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μία εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού είναι να διασφαλίζει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:40 - 26 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.