ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πυρετός» συσκέψεων με τα τεχνικά κλιμάκια

21:23 - 27 Οκτ 2015 | Πολιτική
«Πυρετός» συσκέψεων με τα τεχνικά κλιμάκια
Σειρά συσκέψεων, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν την Τρίτη το απόγευμα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας μαζί με τον κορεάτη Γκλεν Κιμ ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση για τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή και αφορούν, πρώτον, το μίνι πολυνομοσχέδιο με τις διορθώσεις επί των προαπαιτούμενων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου που ζήτησε η τρόικα και, δεύτερον την τελική μορφή του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Τα ενεργειακά, η εξαίρεση της παράκτιας ζώνης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ και όλες τις διορθωτικές διατάξεις που ζήτησε η τρόικα από τα ορόσημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου αναμένεται να ενταχθούν στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο που φαίνεται να είναι απαραίτητο για να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισεκ ευρώ. Ανάμεσα στα θέματα που καίνε και ζητούν λύση είναι το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η προστασία της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και η απελευθέρωσης των φαρμακείων.

Με δεδομένο ότι η απόφαση για εκταμίευση της δόσης δε θα παρθεί στο EWG της Πέμπτης, η κυβέρνηση στοχεύει να προλάβει την προθεσμία του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου με ενδεχόμενη κατάθεση ακόμα κι εντός του Σαββατοκύριακου των νέων νομοσχεδίων.

Στο μεταξύ ο κορεάτης Κιμ, πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και (από τότε) σταθερό μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στη διαπραγμάτευση λόγω γνώσης αλλά και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.