ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αγώνας δρόμου" στην κυβέρνηση μετά το "καμπανάκι" Ντομπρόβσκις

09:25 - 28 Οκτ 2015 | Πολιτική
"Αγώνας δρόμου" στην κυβέρνηση μετά το "καμπανάκι" Ντομπρόβσκις
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, ενώ πίεση στην Αθήνα δημιουργούν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βαλντίς Ντομπρόβσκις, σε ελληνικά ΜΜΕ ότι αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ενός του Νοεμβρίου και δεν προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση, τότε το ενδεχόμενο bail-in είναι ακόμα ανοιχτό.

Εν μέσω διαφωνιών της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών για τον βαθμό εκπλήρωσης των προαπαιτουμένων μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση προσπαθεί να φτάσουν σήμερα ή το αργότερο αύριο στη Βουλή και δύο νέα νομοσχέδια.

Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο Χίλτον, ελληνικά και ξένα τεχνικά κλιμάκια προετοίμαζαν το νομοσχέδιο για τις τράπεζες, το οποίο θα κατατεθεί και θα εισαχθεί σε συζήτηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να έχει ψηφιστεί την Παρασκευή.

Μάλιστα, ενώ οι διαφωνίες με τους δανειστές παραμένουν στα ζητήματα των πλειστηριασμών και του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση έχει ήδη στείλει στη Γραμματεία της Κυβέρνησης για να κατατεθεί στη Βουλή ένα ακόμα νομοσχέδιο με κάποιες εκκρεμότητες προαπαιτουμένων.

Με δεδομένο ότι η απόφαση για εκταμίευση της δόσης δε θα παρθεί στο EWG της Πέμπτης, η κυβέρνηση στοχεύει να προλάβει την προθεσμία του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η δόση, το υπουργείο Οικονομικών αναβάλλει για λίγο τις πληρωμές επιδομάτων και τις επιστροφές φόρων.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:45 - 28 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.