ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης από… χρυσάφι: 1.000 ευρώ/λεπτό για συνέντευξη στη Rai

15:10 - 29 Οκτ 2015 | Πολιτική
Βαρουφάκης από… χρυσάφι: 1.000 ευρώ/λεπτό για συνέντευξη στη Rai
Σφοδρή κριτική στη RAI για τις 24.000 ευρώ που κατέβαλε στον πρώην ΥΠΟΙΚ...

Χαμός έχει ξεσπάσει στην Ιταλία μετά την αποκάλυψη πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πήρε 24.000€ για συνέντευξη διάρκειας 24 λεπτών στη Rai3. Δηλαδή, 1.000€ το λεπτό.

Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη δημοσίευση του... τιμοκαταλόγου του μέσω του προσωπικού του blog παραδέχτηκε ότι πληρώθηκε 24.000 ευρώ για μια εμφάνισή του στο τρίτο κανάλι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης. Ανέβασε στο blog του, μεταξύ άλλων "27 Σεπτεμβρίου 2015 - Συμμετοχή σε τηλεοπτική εκπομπή της RAI3 «Che Tempo Che Fa». Αμοιβή: 24000 ευρώ μετά από φόρους κ ασφαλιστικές εισφορές του Ιταλικού δημοσίου. Μεταφορικά: Ναι (Πρώτη θέση)".

Όχι μόνο πληρώθηκε για τη συνέντευξη στη Rai3 αλλά του πλήρωσαν και το εισιτήριο για Ιταλία, στην πρώτη θέση!

Φυσικά, η πληρωμή 1.000€ για μια συνέντευξη 24 λεπτών εν μέσω κρίσης στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας προκαλεί σάλο στην Ιταλία. Δημοσιεύματα της Corriere Della Sera και της Stampa περνούν τον πρώην... «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας γενεές 14, αφού πήρε 24.000€ για μια συνέντευξη στη Rai αλλά... τίποτα για να εμφανιστεί στο BBC!

Η La Stampa χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη «λέκτορα πολυτελείας», ενώ η Corriere Della Sera έκανε τους.. υπολογισμούς και "έβγαλε" αποτέλεσμα πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών πληρώθηκε 1.000€ για κάθε λεπτό... εμφάνισης στη Rai3.

Πέραν αυτού, επιπλέον παραδέχτηκε πως, στις 21 Οκτωβρίου 2015, για ομιλία στη Σιγκαπούρη, οργανωμένη από το ίδρυμα Abraaj, έλαβε αμοιβή 28.800 ευρώ, ταξιδεύοντας με business.

Το «κουβάρι» των αποκαλύψεων για τις πληρωμές του κ. Βαρουφάκη άρχισε να το ξετυλίγει, πριν από περίπου μία εβδομάδα, γαλλικό κανάλι και όχι κάποιο ελληνικό μέσο ενημέρωσης που τον... κυνηγά, όπως ο ίδιος υποστηρίζει στην τελευταία απαντητική επιστολή του.

Να σημειωθεί ότι το γαλλικό κανάλι αναφερόταν σε ρεπορτάζ του σε αμοιβές διαφόρων προσωπικοτήτων, οι οποίες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ομιλίες, πληρώνονται αδρά. Εκτός του Έλληνα πρώην υπουργού Οικονομικών, το ρεπορτάζ αφορούσε τους Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, Φρανσουά Φιγιόν, Γκέρχαρντ Σρέντερ, Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν.

Δείτε βίντεο με απόσπασμα από τη συνέντευξη

Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 29 Οκτ 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.