ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Σταθάκης: Αναπτυξιακό σχέδιο για την αναστροφή της ύφεσης

14:19 - 29 Οκτ 2015 | Πολιτική
Γ. Σταθάκης: Αναπτυξιακό σχέδιο για την αναστροφή της ύφεσης
Την ανάγκη εκπόνησης ενός ισχυρού αναπτυξιακού σχεδίου επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του νέου επικεφαλής του ΚΕΠΕ κ. Νίκου Θεοχαράκη.

Ο υπουργός σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται πολιτικές και θεσμούς οι οποίοι να μπορούν να μελετήσουν και να προκρίνουν πολιτικές που θα μπορέσουν να αναστρέψουν την ελληνική οικονομία σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο ίδιος τόνισε πως το ΚΕΠΕ είναι ο απόλυτα καθοριστικός φορέας για αυτή τη μεταστροφή που πρέπει να γίνει στην ελληνική οικονομία. Ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, την ψήφιση Αναπτυξιακού Νόμου αλλά και για την ίδρυση Αναπτυξιακού Συμβουλίου. Σημείωσε δε πως το ΚΕΠΕ αναμένεται να συμβάλλει στην εκπόνηση του Αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας το οποίο πρέπει να κατατεθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2016.

Ο ρόλος του ΚΕΠΕ πρέπει να επαναπροσδιοριστεί”, είπε ο νέος επικεφαλής του Κέντρου. Όπως είπε ο ίδιος αυτό που χρειάζεται είναι η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ και η Τρόικα, σε τι βαθμό έχουν εφαρμοστεί και σε τι βαθμό έχουν επιτύχει στην Ελλάδα. Ο κ. Θεοχαράκης ανέφερε πως το ΚΕΠΕ έχει υπογράψει σύμβαση με την ελληνική Κυβέρνηση για να αναλάβει τις αξιολογήσεις συγκεκριμένων τομέων σε επίπεδο ανταγωνισμού στους βασικούς τομείς της οικονομίας όπως π.χ. στην αγορά τροφίμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.