ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στην Επιμελητηριακή Νομοθεσία μέχρι τα τέλη του έτους

23:45 - 29 Οκτ 2015 | Πολιτική
Αλλαγές στην Επιμελητηριακή Νομοθεσία μέχρι τα τέλη του έτους
Σε αναμόρφωση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται πως οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων θα διεξαχθούν μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου του 2016, ενώ η θητεία των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων παρατείνεται μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών. Επίσης με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η προθεσμία μπορεί να παραταθεί άπαξ έως και 4 μήνες.

Σημειώνεται ότι ήδη το υπουργείο Οικονομίας σύμφωνα με πληροφορίες στοχεύει σε «συγκέντρωση κι ενίσχυση του επιμελητηριακού θεσμού» με ριζικές αλλαγές στις δομές.

Όπως αναφέρεται στην Αιτιολογική έκθεση, ο προγραμματισμός είναι στα τέλη του έτους το υπουργείο Οικονομίας να εισηγηθεί τη σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Επίσης, προβλέπεται πως οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, θα διεξαχθούν 4 μήνες μετά από την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων.

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:30 - 29 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.