ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την επόμενη εβδομάδα πιθανόν η απόφαση για εκταμίευση της δόσης

23:30 - 29 Οκτ 2015 | Πολιτική
Την επόμενη εβδομάδα πιθανόν η απόφαση για εκταμίευση της δόσης
Την επόμενη εβδομάδα σε έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group ενδέχεται να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης στην Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, στην τακτική συνεδρίαση του EuroWorking Group σήμερα διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση των χρημάτων και ότι όμως «απομένει λίγος δρόμος», κάτι που πάντως θα εξαρτηθεί από την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι εμπόδιο για την απόφαση σήμερα της εκταμίευσης της υποδόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, αποτέλεσαν οι διαφωνίες με τους δανειστές για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συνεδρίαση του Euroorking Group της Πέμπτης έγινε σε καλό κλίμα, με τους εταίρους να ζητούν από την κυβέρνηση να επιταχύνει ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία την επόμενη βδομάδα και πάντως πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 9 Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.