ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνητρα για τα αδήλωτα εισοδήματα

19:35 - 02 Νοε 2015 | Πολιτική
Κίνητρα για τα αδήλωτα εισοδήματα
Τη χρυσή τομή, αναζητεί στο ζήτημα των αδήλωτων καταθέσεων η κυβέρνηση, προκειμένου να καταστήσει την διαδικασία ελκυστική, ώστε να είναι αποτελεσματική, αποφεύγοντας ωστόσο να κατηγορηθεί για επανάληψη χαριστικών πράξεων του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας από τη Βουλή, ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί το αργότερο εντός του προσεχούς διμήνου, δεδομένου ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου αμέσως μετά το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει στην κατάρτιση του Εθνικού Περιουσολογίου.

Αφήνοντας βαρύτατες αιχμές για τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση, ο κ. Αλεξιάδης, σχολίασε δηκτικά «το νομοσχέδιο, δεν το συντάσσουν εξωγήινοι, ούτε γράφεται στα Αγγλικά» και όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει τη βοήθεια στην προσπάθεια αυτή, Γάλλων εμπειρογνωμόνων.

Αυτό που εξετάζεται, όπως πρόσθεσε, είναι αν τα αδήλωτα εισοδήματα θα υπαχθούν σε ενιαίο συντελεστή, ή θα προστεθούν στις φορολογικές δηλώσεις, ενώ επισήμανε ότι για τα κεφάλαια που λιμνάζουν στο εξωτερικό, θα δοθούν πρόσθετα κίνητρα.

Το Περιουσιολόγιο, συνόψισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, δεν θα υλοποιηθεί με ευχές, αλλά με δέσμη μέτρων.

Μετά την ολοκλήρωσή του, οι κυρώσεις για όσους παραλείψουν να δηλώσουν στοιχεία, φορολογικές και ποινικές, θα είναι βαρύτατες.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:26 - 02 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.