ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές ΝΔ: Μια ωραία ατμόσφαιρα…

23:35 - 04 Νοε 2015 | Πολιτική
Εκλογές ΝΔ: Μια ωραία ατμόσφαιρα…
Καθώς περνά ο καιρός και οι κάλπες της προεδρικής εκλογής στη ΝΔ έρχονται πλησίστιες, η αναμέτρηση αποκτά χαρακτήρα έντονων προσωπικών αναμετρήσεων που δίνει την εντύπωση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Ήδη δύο υποψήφιοι, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, συγκεντρώνοντας τα πυρά τους στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, -ο οποίος στις αμφισβητούμενες δημοσκοπήσεις, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει επαρκώς προσδιορισμένο δείγμα, εμφανίζεται να προηγείται- υποστηρίζουν ότι είναι επιλογή κομματικής ακινησίας που διευκολύνει την άνετη παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, από κοινού με τον Άδωνι Γεωργιάδη, επικρίνουν τους άλλους συνυποψηφίους τους, ότι ο μεν κ. Μεϊμαράκης χρησιμοποιεί τις κεντρικές κομματικές δομές, ο δε κ. Τζιτζικώστας τις δομές της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας προκειμένου να προωθούν την υποψηφιότητά τους.

Στο μεταξύ ο κ. Γεωργιάδης, επικοινώνησε της Τετάρτη με την «παλαιά φρουρά» των πρώην πρωθυπουργών από τους οποίους, ο μεν Κώστας Καραμανλής δήλωσε απόλυτη ουδετερότητα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που προέχει τούτες τις ώρες είναι η ενότητα της παράταξης, ο δε Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του τόπου, ενώ, ο Αντώνης Σαμαράς, πιστός στη γραμμή της προσωπικής δικαίωσης, επέκρινε τον κ. Τσίπρα, αναφέροντας ότι οι θυσίες των πολιτών «πάνε χαμένες».

Είναι ήδη προφανές ότι δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα περιθώρια για κοινή τηλεμαχία και την πραγματοποίηση συνδιασκέψεων μετά τη δεδομένη άρνηση Μεϊμαράκη, ο οποίος εκτιμά ότι κάτι τέτοιο, θα προκαλούσε πρόσθετες πηγές έριδας στο κλυδωνιζόμενο κόμμα.

Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε την Τετάρτη και με ανάρτηση στο διαδίκτυο, σχολίασε ειρωνικά «μόνο στα νεκροταφεία δεν συζητάνε οι άνθρωποι. Επιμένω στον δημόσιο διάλογο».

Ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει ότι η εσωκομματική μάχη αφορά στις δυνάμεις της ανανέωσης και της «καθεστωτικής σταθερότητας», δήλωσε στα «Παραπολιτικά»,  «δεν περιμένω να με στηρίξουν οι μηχανισμοί της ΝΔ γιατί ξέρουν ότι την επόμενη μέρα θα τους ξηλώσω».

Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε απερίφραστα στο ίδιο μήκος: «Υπάρχει ένας υποψήφιος στη ΝΔ, (σ.σ: ο κ. Μεϊμαράκης) ο οποίος δε θέλει να αλλάξει τίποτε στη ΝΔ. Αυτό θεωρώ ότι είναι στρατηγική ήττας και αποτελεί συνταγή για να μη διασφαλιστεί η ενότητα».

Πρόκειται για άποψη που επιβεβαιώνει την διάχυτη ανησυχία που υφέρπει στους κόλπους του κόμματος και της Κ.Ο για την επόμενη μέρα, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη που βλέπουν, υπό προϋποθέσεις,  το φάσμα της διάσπασης να επικρέμαται πάνω από τη Συγγρού.

Από την άλλη, σημειώθηκε μια δηλητηριώδης αναφορά του κ. Τζιτζικώστα στον «Σκάϊ», όταν αναφερθείς στη σχέση του με τον κ. Σαμαρά, απάντησε υποτιμητικά «δεν εκφράζω πολιτικά υποσύνολα της παράταξης»!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.