ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα τηλεδιάσκεψη και Euroworking Group στις 18.30

17:12 - 08 Νοε 2015 | Πολιτική
Νέα τηλεδιάσκεψη και Euroworking Group στις 18.30
Νέα τηλεδιάσκεψη πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας πραγματοποιείται το μεσημέρι, ενώ στις 18:30 θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τα προηγούμενα 24ωρα, Τσακαλώτος και Σταθάκης είχαν συνεχείς επαφές με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου αλλά δεν υπάρχει συμφωνία για να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν στις θέσεις τους και πιέζουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει, ωστόσο οι πιθανότητες να αποφασιστεί εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. τη Δευτέρα παραμένουν πολύ λίγες.

Τα «αγκάθια» που θα πρέπει να κλείσουν έως τη Δευτέρα είναι:

  • Ισοδύναμα για τη μη εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το θέμα παραμένει στον αέρα, καθώς για την ώρα δεν υπάρχει συμφωνία για τα ισοδύναμα μέτρα.
  • Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση επιμένει ότι η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας, αξίας 200.000 ευρώ, για ένα άτομο πρέπει να προστατεύεται, όπως επίσης πρέπει να προστατεύεται η πρώτη κατοικία, αξίας 250.000 ευρώ, ενός ζευγαριού και προσθέτει 25.000 ευρώ ανά παιδί με ανώτατο όριο υπολογισμού τα 3 παιδιά.

Το οικονομικό επιτελείο φέρεται να συζητά να πέσει το όριο της αντικειμενικής αξίας της περιουσίας του δανειολήπτη πάνω από το οποίο θα χάνεται η προστασία, στις 180.000 ευρώ, όμως δεν συζητά να μειωθεί το εισοδηματικό όριο κάτω από τις 32.000 ευρώ το χρόνο.

Από την πλευρά τους οι δανειστές επιμένουν η αντικειμενική αξία της περιουσίας όσων προστατεύονται να μην υπερβαίνει τα 100.000 με 120.000 ευρώ και το εισοδηματικό όριο να προστατεύει μόνο όσους έχουν εισοδήματα λίγο πάνω από τις 8.000 ευρώ, δηλαδή στα όρια της φτώχειας.

  • Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι δανειστές επιμένουν να καταργηθεί η πρόβλεψη ότι οι υπόχρεοι θα βγαίνουν από τη ρύθμιση όταν δεν θα πληρώνουν μία νέα φορολογική τους υποχρέωση εντός 26 ημερών και το χρονικό όριο να πέσει στην μια ημέρα. Ζητούν δηλαδή να υπάρξουν νέες αλλαγές, παρά τη ρύθμιση που ψηφίστηκε πριν λίγες εβδομάδες.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.