ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφυγικό: Στο φιλικό «Τουρκία-Ελλάδα» ο Τσίπρας

16:15 - 10 Νοε 2015 | Πολιτική
Προσφυγικό: Στο φιλικό «Τουρκία-Ελλάδα» ο Τσίπρας
Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας για το φιλικό των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Ελλάδας-Τουρκίας στο πλάι του Τούρκου ομόλογού του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα είναι ο πρώτος ευρωπαίος πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη χώρα μετά τη νέα εκλογική νίκη Ερντογάν, έχει ως βασικό θέμα στην ατζέντα του το προσφυγικό.

Εκτός από την συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρωθυπουργός θεωρείται βέβαιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ότι θα συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Τουρκία με πακέτο προτάσεων για το προσφυγικό, αναζητώντας έναν συμβιβασμό προκειμένου να περιοριστεί η προώθηση προσφύγων προς την Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει αναφερθεί επανειλημμένως στην ανάγκη να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής και σε τουρκικό έδαφος και η Αθήνα, κατ' ιδίαν και δημοσίως, έχει διαμηνύσει ότι θα ήθελε η διαδικασία επανεγκατάστασης των προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται απευθείας από την Τουρκία.

Ζήτημα για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο δεν τίθεται, εξάλλου όλες οι πλευρές επιμένουν ότι ποτέ δεν έπεσε επισήμως στο τραπέζι, υπάρχει όμως θέμα συντονισμού και συνεργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.