ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Αισιοδοξία στη κυβέρνηση-Συμφωνία για πλειστηριασμούς και φορολόγηση τζόγου

17:22 - 10 Νοε 2015 | Πολιτική
Μαξίμου: Αισιοδοξία στη κυβέρνηση-Συμφωνία για πλειστηριασμούς και φορολόγηση τζόγου
Αισιόδοξοι για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς και των ευρωπαίων εταίρων εμφανίζονται κυβερνητικοί κύκλοι, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η συζήτηση για τα "κόκκινα" δάνεια είναι ακόμη ανοιχτή, θα συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα η διαπραγμάτευση. Σκοπός είναι να λήξει η διαπραγμάτευση μέσα στην εβδομάδα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν ότι τα «κόκκινα» δάνεια, μαζί με τις άλλες εκκρεμότητες, θα νομοθετηθούν μετά το Euroworking Group, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Για την πρώτη κατοικία η διαπραγμάτευση έχει φτάσει πολύ κοντά στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση και θεσμοί συγκλίνουν σταδιακά προς την ελληνική πρόταση και ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια και ως προς την αντικειμενική αξία.

Ωστόσο, για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ανοιχτή μένει ακόμη η συζήτηση για τα χρόνια προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση, υποστήριζαν οι ίδιες πηγές, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Euroworking Group θα έχουν κλείσει όλα τα θέματα.

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπογράμμισε πως διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν εμπλοκή στο χτεσινό Eurogroup.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός οτι η κυβερνηση δεν υποχώρησε στα παρακάτω θέματα: 100 δόσεις, ΦΠΑ και νόμο Κατσέλη. Επίσης εκτίμησε πως ειναι επιτυχία ότι αποσυνδέθηκε η πρώτη αξιολόγηση από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Συμφωνία διαφαίνεται και στην πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:58 - 10 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.