ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική θύελλα με τις αποκαλύψεις για τον Πάνο Λάμπρου

19:55 - 10 Νοε 2015 | Πολιτική
Πολιτική θύελλα με τις αποκαλύψεις για τον Πάνο Λάμπρου
Σε πολιτική θύελλα εξελίσσονται οι αποκαλύψεις για τον Πάνο Λάμπρου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Λάμπρου φέρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που κατονόμασε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου ως σχετιζόμενα με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης παρέδωσε στην εισαγγελέα, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απομαγνηματοφωνημένες συνομιλίες μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος προχώρησε σε διάψευση των πληροφοριών ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν με κρατούμενους, συνομιλώντας ακόμη και για τα προωθούμενα νομοθετήματα του υπουργείου. Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε πως ο Πάνος Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, στις πληροφορίες ότι ο κ. Λάμπρου συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 2 Νοεμβρίου στις φυλακές Διαβατών με έξοδα τα οποία πλήρωσε το ελληνικό κράτος, ο κ. Παρασκευόπουλος ισχυρίστηκε ότι συνεργάζεται με το υπουργείο Δικαιοσύνης αμισθί.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η ιδιότητά του Πάνου Λάμπρου ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει από τις 28 Αυγούστου του 2015. Μετέχει όμως, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα και το έργο της οποίας ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

«Με την ιδιότητα αυτή, κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου, εγκρίθηκε και η μετάβαση του κ. Λάμπρου σιδηροδρομικώς στη Θεσσαλονίκη (1/11/2015 – 3/11/2015) για δραστηριότητα που εμπίπτει στον παραπάνω σκοπό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» αναφέρει ότι ο κ. Λάμπρου, συνεχίζει να βρίσκεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης παρά τα αντιθέτου υποστηριζόμενα από τον υπουργό μετά την εμπλοκή του ονόματός του στις καταγγελίες Πανούση.

Το έγγραφο αυτό αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 30 Οκτωβρίου.

μν

Στο έγγραφο αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος υπογράφει την συμπερίληψη του Παναγιώτη Λάμπρου του Κωνσταντίνου σε ειδική Ομάδα Εργασίας για την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και απεξάρτησης στους κρατούμενους. Οπως αναφέρεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από 23 Ιουλίου του 2015, ο κ. Λάμπρου είναι μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

αρχει

ασχ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.