ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα μαχαίρια Τόσκας - Βενιζέλος

09:14 - 12 Νοε 2015 | Πολιτική
Στα μαχαίρια Τόσκας - Βενιζέλος
Σε οριακές περιοχές έφτασε η κόντρα μεταξύ του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που είχε ως αντικείμενο την καταλληλότητα του προτεινομένου από την κυβέρνηση Αν. Αναστασάκου, ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ., για τον διορισμό στη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κλίμα είχαν ήδη διαμορφώσει οι βαρειές καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ι. Πανούση οι οποίες μεταξύ των άλλων αφορούν και θέματα διαφθοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ., που διερευνούσε ο πρώην επικεφαλής της συγκεκριμένης Διεύθυνσης Στ. Σταυρόπουλος

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αξίωσαν επιτακτικά εξηγήσεις, ενώ ο κ. Βενιζέλος που ζήτησε να υπάρξει απολογισμός του έργου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έναντι της Επιτροπής Θεσμών και αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Σταυρόπουλου, αναφέρθηκε σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δουλέμποροι ζητούσαν την απομάκρυνση του κ. Πανούση αλλά και της ηγεσίας των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. 

Ταυτόχρονα, από την ΝΔ ο Δ. Κυριαζίδης έκανε λόγο για «σκανδαλώδη απομάκρυνση του πρώην επικεφαλής, την στιγμή μάλιστα που η υπηρεσία του διενεργεί έρευνα για την διαφθορά». 

Χωρίς ενδοιασμό, ο κ. Τόσκας άφησε ανυπεράσπιστο τον κ. Σταυρόπουλο κάνοντας λόγο για τεράστια προβλήματα στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. που όπως τόνισε «αν θέλαμε να πούμε το όνομα τους θα τρομάξουν όλοι»! Έθεσε μάλιστα θέμα αναποτελεσματικότητας της προηγούμενης ηγεσίας, δηλώνοντας ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει ανταγωνισμούς ούτε ομάδων ούτε ατόμων μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.!

Ο ίδιος πάντως, αποσυνέδεσε την αντικατάσταση του κ. Σταυρόπουλου από τις αποκαλύψεις Πανούση. «Μη μαχόμαστε τη λογική. Η πρόταση αντικατάστασης έγινε στις 4 του μηνός όταν δεν είχαν προηγηθεί τα δημοσιεύματα», είπε. 

Η συνεδρίαση πήρε εκρηκτική τροπή όταν ο κ. Βενιζέλος επανήλθε στο θέμα ρωτώντας τον κ. Τόσκα αν γνωρίζει πού τοποθετείται ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σταυρόπουλος. «Όπου τον τοποθετήσει ο αρχηγός. Δεν είναι θέμα δικό μου», του απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός. «Δεν έχετε εικόνα πού πάει ένας υποστράτηγος; Δεν ρωτήσατε;», επέμεινε ο κ. Βενιζέλος αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς του κ. Τόσκα, τον οποίο, όπως είπε τον ξέρει από παλιά, από τότε που ήταν «στην πόρτα του Μπεγλίτη», άλλοτε υπουργού Εθνικής Άμυνας επί ΠΑΣΟΚ.

«Κι εγώ σας ξέρω και πάρα πολύ καλά, περισσότερο από ό,τι νομίζετε», απάντησε ενοχλημένος ο κ. Τόσκας προκαλώντας την οργή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «Τι εννοείτε;»τον ρώτησε επιθετικά. 

«Ήμουν διευθυντής του γραφείου του κ. Μπεγλίτη, δεν σας υποτίμησα», του απάντησε αναλόγως ο κ. Τόσκας, ο οποίος συνέχισε να δέχεται τους μύδρους Βενιζέλου για να φτάσει η αντιπαράθεση στην προμήθεια των υποβρυχίων. «Εσείς είχατε άποψη για κάθε γραμμή της συμφωνίας για τα υποβρύχια», είπε ο κ. Τόσκας στον κ. Βενιζέλο ο οποίος ανταπάντησε: «Γιατί εσείς δεν είχατε;».

«Εγώ ούτε για τα στικάκια ούτε για τα υποβρύχια ξέρω», σχολίασε αιχμηρά ο αναπληρωτής υπουργός βγάζοντας απ΄ τα ρούχα του τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Είσαι θρασύς και πολιτικά ανήθικος!», του είπε, κατηγορώντας τον ότι «ακολούθησε μια τυχοδιωκτική διαδρομή»

«Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό. Παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και εκεί που δεν σας συμφέρει λέτε δεν ξέρω», του είπε, ενώ ο κ. Τόσκας αρκέστηκε να δηλώσει: «Τελείωσα». «Καμία αλητεία πολιτική δεν τελειώνει έτσι. Και είμαστε στην αρχή της υπόθεσης αυτής και θα δείτε πού θα φτάσουμε», του απάντησε ο κ. Βενιζέλος, την ώρα που ο κ. Τόσκας έλεγε: «Ντρέπομαι γιατί αρχίσατε με δημοσιεύματα που όχι μόνο είναι αισχρά αλλά υπερβαίνουν κάθε δεοντολογία…». 

Η αντιμαχία ωστόσο συνεχίστηκε και εκτός αιθούσης. Όταν ο κ. Βενιζέλος αποχώρησε μετά την λήξη της συνεδρίασης, τον ακολούθησε ο κ. Τόσκας ο οποίος φέρεται να επιχείρησε να μετριάσει το κλίμα διαβεβαιώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκανδαλολογήσει και να τον πλήξει ηθικά, με τον κ. Βενιζέλο να του ζητά να αποκαταστήσει δημόσια. «Διέπραξες βαριά προσβολή. Έκανες λάθος. Άλλο η πολιτική αντιπαράθεση. Έπεσα από τα σύννεφα», φέρεται να του είπε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Τόσκα να του δηλώνει ότι «δεν υπάρχει ηθικό θέμα» και τον κ. Βενιζέλος ζητεί να ανακαλέσει δημοσίως.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.