ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προαπαιτούμενα: «Αγώνας δρόμου» για συμφωνία σε 48 ώρες

23:45 - 12 Νοε 2015 | Πολιτική
Προαπαιτούμενα: «Αγώνας δρόμου» για συμφωνία σε 48 ώρες
Την πεποίθηση ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει κλείσει η συμφωνία εξέφρασαν πηγές από το οικονομικό επιτελείο μετά το πέρας της συνάντησης με το κουαρτέτο την Πέμπτη.

Η συνέχεια θα δοθεί την Παρασκευή.

Τα βασικά αγκάθια παραμένουν τα κόκκινα δάνεια αλλά και το πακέτο των δημοσιονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένουν στο τραπέζι διαφορετικές προτάσεις από τις δυο πλευρές και αναζητείται κοινό έδαφος για να γεφυρωθούν και αυτό παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έχει υποχωρήσει σημαντικά αναφορικά με την αντικειμενική αξία της κατοικίας αλλά και του ετήσιου εισοδήματος.

Σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής, επεσήμανε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι αναφορικά με τους πλειστηριασμούς κατοικιών πως "επιβάλλεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών πριν ισχύσουν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία".

Με τη σειρά του ο Μάριο Ντράγκι απάντησε στον κ. Κύρτσο σημειώνοντας ότι οι όροι προστασία χρειάζονται ισορροπία. "Χρειάζονται όροι που να διασφαλίζουν ισορροπία. Χρειάζεται στοχευμένη προστασία κι όχι για το σύνολο των οφειλετών" τόνισε τονίζοντας πώς θα πρέπει να προσεγγισθεί το εν λόγω φλέγον ζήτημα στο πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Στο μεταξύ Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) συνεδρίασε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και με τη συμμετοχή του Υπουργού και των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών, του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, όπως και του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Ε.Σ.Π.Α., καθώς και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων, καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα σύγκλισης που έχουν επιτευχθεί και σχεδιάστηκαν οι επόμενες ενέργειες.

Το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. διαπίστωσε ότι ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι απόλυτα εφικτός, καθώς συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί EuroWorking Group (EWG) μέσω τηλεδιάσκεψης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

Γ. Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:59 - 12 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.