ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς τελικό αποτέλεσμα η συνάντηση Κυβέρνησης-Θεσμών-Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν

22:13 - 13 Νοε 2015 | Πολιτική
Χωρίς τελικό αποτέλεσμα η συνάντηση Κυβέρνησης-Θεσμών-Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν
Ολοκληρώθηκε αλλά χωρίς επίσημη ανακοίνωση και χωρίς κάποιο τελικό πόρισμα η συνάντηση που είχαν στο ξενοδοχείο Hilton οι εκπρόσωποι του Κουαρτέτου με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης, λίγο μετά τις 9 μ.μ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους εκπροσώπους των Θεσμών για αύριο, Σάββατο, στις 2 μ.μ., όταν και θα κληθούν να συνεδριάσουν... επ' αόριστον, ούτως ώστε να δοθεί τελική λύση σε όλα τα ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Αισιοδοξεί η Κυβέρνηση πιο... μαζεμένοι οι Θεσμοί

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το reporter.gr, το Οικονομικό Επιτελείο και οι εκπρόσωποι του Κουαρτέτου, έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν στα περισσότερα φλέγοντα ζητήματα, ωστόσο αυτά που εκκρεμούν είναι οι πλειστηριασμοί Α' Κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια.

Η ελληνική πλευρά δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξη και προβλέπει πως μέχρι αύριο, θα έχουν «γεφυρωθεί» τα όποια χάσματα. Ωστόσο, από τους «κύκλους» των Θεσμών, διαρρέει πως οι διαφορές δεν είναι και τόσο μικρές και ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει».

Η ρύθμιση των 100 δόσεων

Οι δανειστές, εμφανίζονται αμετακίνητοι ως προς την άποψη ότι πρέπει να βγαίνουν από τη ρύθμιση όσοι είναι εκπρόθεσμοι έστω και κατά μια ημέρα, ενώ ο νόμος προβλέπει μετά από πάροδο 30 ημερών. Τελικώς αποδέχθηκαν η εξέλιξη αυτή να έρθει σε... δόσεις. Να υπάρξει δηλαδή κλιμακωτή μείωση του ορίου των 30 ημερών εντός του 2016. Το σενάριο που φημολογείται για την ώρα, είναι ότι κάθε εξάμηνο θα μειώνεται το όριο κατά 15 ημέρες. Ετσι, στο τέλος του επόμενου έτους θα ισχύσει η «δαμόκλειος σπάθη» για τους οφειλέτες έστω με μια μέρα καθυστέρηση στην καταβολή μιας δόσης.

ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Συμφωνία και εδώ καθώς κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή, θα πάμε κανονικά με τα ισοδύναμα». Ακόμη επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί αυτά τα ισοδύναμα, πληροφορίες όμως θέλουν μεγάλο μέρος να καλύπτει η φορολόγηση του τζόγου.

Γενόσημα

Επετεύχθη σύγκλιση των δύο πλευρών αν και ακόμη παραμένει άγνωστο με ποιο τρόπο

Αλλαγές διοικήσεων τραπεζών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΤΧΣ
Τα... «αγεφύρωτα χάσματα»

  • Οι πλειστηριασμοί Α' κατοικίας: Η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς είναι πως «αύριο το κλείνουμε και αυτό», όμως το κουαρτέτο μιλά για «χάσμα» και «δουλειά που χρειάζεται να γίνει.
  • Τα «κόκκινα» δάνεια: Οι δανειστές δεν θέλουν συγκεκριμένο νόμο-πλαίσιο αλλά θέλουν αλλαγές επί της στρατηγικής διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.
  • Το αγγελιόσημο: Η Αθήνα έχει ζητήσει να συζητηθεί στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης, συνολικά μαζί με το ασφαλιστικό. Το κουαρτέτο συντηρεί την συζήτηση – αν και όχι πιεστικά – καθώς θα επιθυμούσε να συζητηθεί τώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή νέο πολυνομοσχέδιο.Οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ, ESM) θα παραμείνουν στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ετοιμάσουν το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:54 - 13 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.