ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανούσης: Με πίεζαν να αφήσω τα "παιδιά"

11:06 - 15 Νοε 2015 | Πολιτική
Πανούσης: Με πίεζαν να αφήσω τα "παιδιά"
Ο ίδιος δηλώνει ότι ποτέ δεν ενέδωσε στις πιέσεις

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρεται στις πιέσεις που δεχόταν για την απελευθέρωση ατόμων που σχετίζονταν με έκτροπα ενώ μίλησε και για τις απειλές που δεχόταν για την ζωή του.


Ο κ. Πανούσης λέει χαρακτηριστικά: "όταν γίνονταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα για να αφήσω τα "παιδιά"", αλλά τονίζει ότι ουδέποτε ενέδωσε στις "υποδείξεις" που δεχόταν.

 

Κάθε φορά όμως που αρνούνταν να "συνεργαστεί"  "συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός και συγκεκριμένη εφημερίδα κλιμάκωναν τον ιερό αγώνα της απομάκρυνσης μου, διότι συνέβαλα στο να συλληφθούν και να δικαστούν "κοινωνικοί αγωνιστές"", λέει χαρακτηριστικά.


Ο πρώην υπουργός συνειδητοποίησε όπως λέει ότι οι "μέρες του ήταν μετρημένες", όταν αντιλήφθηκε ότι συνάδελφοί του δεν αποδοκίμαζαν τις επιθέσεις στο πρόσωπο του.

 

 

Σχετικά με την "κατηγορία" που του αποδίδουν για την καθυστέρηση της αποκάλυψης των γεγονότων, ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι κινήθηκε θεσμικά και ενημέρωσε τότε, μέσω του διοικητή της ΕΥΠ, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης, αναμένοντας τις κινήσεις τους, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ.

 

Εξηγεί μάλιστα το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε ποτέ τον πρωθυπουργό λέγοντας: "ήταν η εποχή του Grexit και δεύτερον γιατί πίστευα ότι όλα αυτά θα τελείωναν", αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Ταυτόχρονα ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι μετά τη ενημέρωση του επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας θα ανησυχούσε, αλλά αυτό δεν συνέβη καθώς "προφανώς είχε άλλες προτεραιότητες".


Ο Γιάννης Πανούσης, χαρακτηρίζει "συνταγματικά ανεπίτρεπτη" τη "γραβατωμένη μήνυση" που κατέθεσαν – φωτογραφικά εναντίον του- οι κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος και "ανεύθυνους και "ασόβαρους" τους κ. Δρίτσα και Κατούγκαλο, που έσπευσαν να τον απαξιώσουν.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.