ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας-Sabah: Να συνεργαστεί η Ε.Ε. με την Τουρκία

19:25 - 17 Νοε 2015 | Πολιτική
Τσίπρας-Sabah: Να συνεργαστεί η Ε.Ε. με την Τουρκία
Ένα άρθρο του Αλέξη Τσίπρα φιλοξενεί στην αγγλόφωνη έκδοσή της η ιστοσελίδα της τουρκική εφημερίδας «Sabah», λίγες μόνο ώρες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Ο κ. Τσίπρας ξεκινά το άρθρο του τονίζοντας πως είναι δύσκολες εποχές για τη ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας.

«Η ανάγκη για ένα νέο επίπεδο επικοινωνίας και επαφών ανάμεσα σε χώρες που έχουν τις ικανότητες και τη θέληση να το διασφαλίσουν βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στοχεύει στη συνεργασία -όποτε είναι δυνατόν, όχι μόνο όταν είναι απαραίτητο – και που έχει τις βάσεις της στο διεθνές δίκαιο», αναφέρει.

«Χωρίς ειρήνη στη Συρία και το Ιράκ και σταθερότητα στο Αφγανιστάν, δεν υπάρχει προοπτική επιστροφής των πολιτών των χωρών αυτών στα σπίτια τους και ένα τέλος στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, σημειώνει τη σημασία μιας «ουσιαστικής συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, για τη διαχείριση αυτών των ρευμάτων στο εσωτερικό της χώρας, για την υποστήριξη των προσφύγων, καθώς και για έναν ισχυρό μηχανισμό επανεγκατάστασης για τη νόμιμη είσοδο τους σε τρίτες χώρες».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:48 - 17 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.