ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανούσης: «Ήρθε η ώρα των Θεσμών»-Καταθέτει στην Επιτροπή Θεσμών

11:46 - 18 Νοε 2015 | Πολιτική
«Ώρα να μάθουν όλοι την αλήθεια» δήλωσε με νόημα ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης, προσερχόμενος στη Βουλή γύρω στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Σήμερα θα μιλήσω στην επιτροπή και αύριο στον Εισαγγελέα. Είναι η ώρα των θεσμών και όλοι θέλουν την αλήθεια. Πιστεύω ότι η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οι αντιεξουσιαστές δεν θα ορίσουν τη ζωή και το θάνατο είναι σημαντική και δείχνει άλλο δρόμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους που ανέμεναν την άφιξή του.

Ο κ. Πανούσης, πρέπει σήμερα να απαντήσει στις ερωτήσεις της προέδρου της επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αλλά και στις ερωτήσεις των μελών της, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα στριμώξουν με ερωτήσεις τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ακόμη, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτης θα πρέπει να κατονομάσει τους  δύο βουλευτές που εμπλέκονται στις καταγγελίες του, αλλά και στους διαλόγους που φέρονται ότι έγιναν  μεταξύ ειδικού συμβούλου του γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης Νικόλαου Παρασκευόπουλου και μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης των Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς που είναι έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στον  αντεισαγγελέα  Δημήτρη  Δαούτη

Ένα 24ωρο μετά την κατάθεσή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Πανούσης θα πάρει το δρόμο για το γραφείο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα. Εκεί ο κ. Πανούσης θα απαντήσει σε ριπή ερωτήσεων του κ. Δαούτη, στο πλαίσιο των δύο ανεξάρτητων προκαταρκτικών ποινικών ερευνών, που διέταξε την περασμένη Παρασκευή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, σχετικά με τις αποκαλύψεις του κ. Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του, κ.λπ.

Οι δύο προκαταρκτικές  έρευνες, οι οποίες λόγω της σπουδαιότητας τους ανατέθηκαν σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφορούν στα στοιχεία που κατέθεσε στην κυρία Κουτζαμάνη ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το περιεχόμενο της συνέντευξής του στο Πρώτο ΘΕΜΑ.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.