ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς απόσυρση η ρύθμιση για τον φόρο κατανάλωσης στο κρασί

21:08 - 18 Νοε 2015 | Πολιτική
Προς απόσυρση η ρύθμιση για τον φόρο κατανάλωσης στο κρασί
Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να αποσύρει τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα με την οποία επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης 40 λεπτών ανά λίτρο στο κρασί.

Η ίδια η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αντιδρά σφόδρα στη ρύθμιση, ενώ και συμπαγής ομάδα βουλευτών, διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να την ψηφίσει στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν, το μέτρο θα έχει ισχνά εισπρακτικά αποτελέσματα, ωστόσο θα προκαλέσει δυσανάλογες συνέπειες στους παραγωγούς και μάλιστα σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο, όπως είναι η αμπελουργία, ο οποίος κερδίζει μεθοδικά έδαφος στον διεθνή ανταγωνισμό με ετικέτες που έχουν αποσπάσει την παγκόσμια καταξίωση.

Ουσιαστικά με την νέα επιβάρυνση, που φθάνει στο 1 ευρώ ανά φιάλη, την στιγμή μάλιστα που τα οινοπνευματώδη παραμένουν άθικτα, όπως προειδοποιεί η ηγεσία του υπουργείου, θα πληγούν ευθέως τα οργανωμένα οινοποιεία και θα υπονομευτεί καίρια το στρατηγικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση του κλάδου και την ενίσχυση των εξαγωγών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.