ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρ.Αλεξιάδης: Επανεξετάζουμε, δεν αποσύρουμε τη διάταξη για το κρασί

22:57 - 18 Νοε 2015 | Πολιτική
Τρ.Αλεξιάδης: Επανεξετάζουμε, δεν αποσύρουμε τη διάταξη για το κρασί
Η κυβέρνηση επανεξετάζει τη ρύθμιση για το τέλος στο εισαγόμενο και ελληνικό κρασί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αποσυρθεί, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή.

Νωρίτερα, ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι το τέλος είναι και για τα εισαγόμενα κρασιά και όχι μόνο για τα ελληνικά.

Αναφερόμενος στην φορολόγηση του κρασιού ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα τέλος 0,30 ευρώ ανά φιάλη (δηλαδή ανά 750 ml) και κατέστησε σαφές πως «δεν αφορά μόνο τα ελληνικά, αφορά και τα εισαγόμενα. Αφορά όλα όσα είναι στο εμπόριο».

Ισχυρές πιέσεις για απόσυρση της ρύθμισης

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το reporter.gr, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται σε κλοιό ισχυρών πιέσεων, προκειμένου να αποσύρει τη συγκεκριμένη ρύθμιση στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Η ίδια η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αντιδρά σφόδρα στη ρύθμιση, ενώ και συμπαγής ομάδα βουλευτών, διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να την ψηφίσει στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν ότι το μέτρο θα έχει ισχνά εισπρακτικά αποτελέσματα, ωστόσο θα προκαλέσει δυσανάλογες συνέπειες στους παραγωγούς και μάλιστα σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο, όπως είναι η αμπελουργία, ο οποίος κερδίζει μεθοδικά έδαφος στον διεθνή ανταγωνισμό με ετικέτες που έχουν αποσπάσει την παγκόσμια καταξίωση.

Ουσιαστικά με την νέα επιβάρυνση, που φθάνει στο 1 ευρώ ανά φιάλη, την στιγμή μάλιστα που τα οινοπνευματώδη παραμένουν άθικτα, όπως προειδοποιεί η ηγεσία του υπουργείου, θα πληγούν ευθέως τα οργανωμένα οινοποιεία και θα υπονομευτεί καίρια το στρατηγικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση του κλάδου και την ενίσχυση των εξαγωγών.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:05 - 18 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.