ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και πρόβλημα Νικολόπουλου για τη συγκυβέρνηση

13:33 - 19 Νοε 2015 | Πολιτική
Και πρόβλημα Νικολόπουλου για τη συγκυβέρνηση
Πάνος Καμμένος: Οφείλει να παραδώσει την έδρα του αν δεν ψηφίσει τα σημερινά μέτρα

Μετά την ηχηρή παραίτηση Σακελλαρίδη, που βάζει σε περιπέτειες τον κυβερνητικό συνασπισμό, νέο πλήγμα για την ασταθή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έρχεται αυτή τη φορά από το ευάριθμο μέτωπο των Αν.Ελλ.

Ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος ακολουθώντας το υπόδειγμα Τσίπρα, απέστειλε επιστολή στον βουλευτή του κόμματος Ν. Νικολόπουλο που δηλώνει αμετακίνητα ότι προτίθεται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, καλώντας τον, αν επιμείνει στην διαφωνία, να παραδώσει την έδρα του.

Το λακωνικό μήνυμα Καμμένου στον βουλευτή που δηλώνει ότι εκλέχθηκε με τους Αν.Ελλ ως επικεφαλής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, έχει ως εξής:

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα.

Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

Τόσο το ύφος της προ(ς)κλησης, όσο και η περίπτωση όμως του συγκεκριμένου βουλευτή, ο οποίος ακολουθεί ατομικούς κώδικες πολιτικής συμπεριφοράς, αλλά και οι δηλώσεις του σε ιδιωτικές συνομιλίες, οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι επίκειται ρήξη.

Αν αυτή η εξέλιξη επιβεβαιωθεί το βράδυ στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή, τότε η κοινοβουλευτική δύναμη της πλειοψηφίας θα υποχωρήσει στις 154 ψήφους.

Μπορεί η συγκυβέρνηση να πορευθεί αναλόγως και ενώ επίκειται η κατάθεση στη Βουλή ακόμα σκληρότερων μέτρων με κορωνίδα τις επαχθείς ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό;

Προϊόντος του χρόνου στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, αυξάνονται οι αβεβαιότητες…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:04 - 19 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.