ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απίστευτο: Τι ζήτησε από τον Παυλόπουλο ο Τσίπρας;

12:55 - 20 Νοε 2015 | Πολιτική
Απίστευτο: Τι ζήτησε από τον Παυλόπουλο ο Τσίπρας;
Περνώντας το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου λίγες ώρες αφότου στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα μέτρα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει την δυσχερή πολιτική θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να ασκήσει τις καλές του υπηρεσίες στην πλευρά της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερψηφιστούν από τη Βουλή τα ακανθώδη νομοσχέδια που είναι καθ΄ οδόν με κορωνίδα το ασφαλιστικό και τις νέες μειώσεις στις συντάξεις.

«Βάλε πλάτη Πρόεδρε»…

«Αυτοί που έριξαν το κάρο στον πάτο κάθονται τώρα στη γαλαρία και διαμαρτύρονται. Είμαστε στο τέλος ενός πολύ δύσκολου κύκλου είμαστε στις τελευταίες δύσκολες στροφές πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, να σφίξουμε τα δόντια όμως και εσείς πρέπει να συμβάλλεται από το θεσμικό σας ρόλο για να υπάρξει σύμπνοια στα μεγάλα ζητήματα όπως το κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά το προσφυγικό το Σκοπιανό και τα κοινωνικά θέματα» είπε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αυτά που μου λέτε είναι ακριβώς αυτό που μου επιβάλει ο θεσμικός μου ρόλος και θα το κάνω» διαβεβαίωσε με ετοιμότητα ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγκεφαλαιώνοντας την πορεία των ημερών ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση πέρασε με επιτυχία έναν δύσκολο κάβο ενώ με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα κλείσει ένας μεγάλος κύκλος αβεβαιότητας.

Την ίδια στιγμή κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να δείξει αποφασιστικότητα ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι έριξαν το σκάφος στα βράχια και τώρα κάνουν κριτική. Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται να βγει σε ένα αντιμνημονιακό ξέφωτο υποστηρίζοντας ότι ο νόμος για τους πλειστηριασμούς καλύπτει το 60% των δανειοληπτών.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα να εκπληρώσουν οι εταίροι τις υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά το χρέος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.