ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανούσης: Είναι η ώρα της δικαιοσύνης και όχι της πολιτικής

17:29 - 20 Νοε 2015 | Πολιτική
Πανούσης: Είναι η ώρα της δικαιοσύνης και όχι της πολιτικής
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.

 

 

Σήμερα ο κ. Πανούσης παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο δύο ώρες ενώ κατά την έξοδό του προέβη στην παρακάτω δήλωση: 

 


«Ως πολίτης, ως άνθρωπος και ως νομικός νιώθω υπερήφανος για τη Δικαιοσύνη της χώρας. Είναι ώρα της Δικαιοσύνης, δεν είναι η ώρα της πολιτικής. Ολοκλήρωσα την κατάθεσή μου σχετικά με αυτά που είχα αναφέρει, γιατί, όπως ξέρετε, δεν έχω κάνει μήνυση ή έγκληση, αναφορά έκανα. Μέσα σε ένα κλίμα αμεροληψίας, ακεραιότητας, διότι εγώ όταν λέω πιστεύω στους θεσμούς, έχω μια σωκρατική αντίληψη, αν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθώ, αν δεν έχω κάνει, όμως, να τιμωρηθούν οι άλλοι.


Άρχισε αυτή η διαδικασία, ακολούθησε η κυβέρνηση να τα πάω στον εισαγγελέα, και από εκεί και πέρα, μετά από μένα ας έρθουν όλοι αυτοί που με κατηγορούν ή που υπαινίσσονται διάφορα πράγματα, καμιά φορά και με χυδαίο τρόπο, να πουν τη δική τους εκδοχή.


Όποια απάντηση κι αν έρθει και απόφαση παρθεί από τη Δικαιοσύνη, από εμένα είναι εξ αρχής δεκτή, αποδεκτή και σεβαστή. Δεν έχω πολιτικά μέσα, δεν χρησιμοποιώ και πλάγια μέσα για να επηρεάσω κανέναν. Περιμένω τη Δικαιοσύνη, και μπράβο τους με τον τρόπο που λειτουργούν».


Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν πρότεινε μάρτυρες, ο κ. Πανούσης απάντησε: Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση, μάρτυρες προτείνεις όταν κάνεις μήνυση ή έγκληση.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.