ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεϊμαράκης: Παραδίδω τώρα την καρέκλα μου-Έφταιγα γιατί τους εμπιστεύθηκα

11:59 - 23 Νοε 2015 | Πολιτική
Μεϊμαράκης: Παραδίδω τώρα την καρέκλα μου-Έφταιγα γιατί τους εμπιστεύθηκα
Ανοίγει πλέον ο ασκός του Αιόλου με τον πιο εμφατικό τρόπο στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, στόχευσε κατά του κ. Σαμαρά, του κ. Τζιτζικώστα και όλων όσων τον διαβάλλουν.

Όπως ο ίδιος τόνισε, «ο Μεϊμαράκης δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του. Γι’ αυτό λοιπόν πάω στον κ. Πλακιωτάκη για να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον ορισμό νέου μεταβατικού προέδρου».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη:

«Μετά τις εκλογές Σεπτεμβρίου προκηρύξαμε τις διαδικασίες για την ανάδειξη υπηρεσιακού προέδρου στο κόμμα. Με ειλικρινή σεβασμό απέναντι στους συνυποψήφιους μου και τη διαδικασία, δεν έκανα πολλές δημόσιες εμφανίσεις. Κάποιοι όμως αγαπητοί συνάδελφοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης για την πορεία της παράταξης.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι. Οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης .

Εφόσον δεν κατάλαβαν τη σιωπή μου δεν θα καταλάβουν και αυτά που λέω τώρα. Το θέμα ήταν τεχνικό δεν έπρεπε και σε καμμία περίπτωση δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί.

Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το να δείχνουν χθες ότι δε γνώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου της δημοκρατικής παράταξης.

Όταν έγινε ο διαγωνισμός και επιλέχθηκε η εταιρία, ελέχθη ότι είναι μία εταιρία που θα φέρει εις πέρας τη διαδικασία καθώς διαθέτει την απαραίτητη πείρα.

Άκουσα μάλιστα και τον κ. Βορίδη να λέει πρέπει να ζητήσω μία συγγνώμη. Να του θυμήσω ότι είχε και μάι δικηγορική συνεργασία με την εταιρία.

Ζητώ λοιπόν αυτές τις ώρες να είναι όλοι πιο προσεκτικοί.

Να σας πω ότι και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρία. Την ώρα που το καράβι πάει να βουλιάξει αντί να το σώσουμε, βγαίνουν κάποιοι και ζητούν την παραίτησή μου.

Όλοι γνώριζαν την εταιρία. Μη γελιόμαστε. Ο ΓΓ γνώριζε την εταιρία, το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε την εταιρία, ο κ. Σαμαράς γνώριζε την εταιρία. Όλοι γνώριζαν.

Έφταιξα όμως γιατί τους εμπιστεύτηκα. Απολογούμαι μόνο στην υπερήφανη βάση της ΝΔ.

Η καρέκλα του προέδρου δε με συγκίνησε ποτέ. Είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο και μετά τις εκλογές. Κανείς όμως δεν την ήθελε. Θα έπρεπε και ο κ. Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από αντιπερειφεριάρχης. Εκτιμώ βαθύτατα την κ. Γιαννάκου, τον κ. Σιούφα και τον κ. Βαρβιτσιώτη.

Ζήτησα λοιπόν από τον κ. Πλακιωτάκη να συνέλθει η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να αποφασιστεί ο προϋπολογισμός αλλά να συζητηθεί και το τρέχον ζήτημα.

Να γίνει λοιπόν ο μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα. Ζητώ να προχωρήσει η διαδικασία στην οποία θα είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω.

Όσο λιγότερο μιλάμε αυτή τη στιγμή τόσο καλύτερα. Μη με προκαλούν κάποιοι να μιλώ. Θα μιλώ όποτε κρίνω. Παρακαλώ τους συναδέλφους να κατεβάσουν λοιπόν τους τόνους.

Σαφώς και δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Παπαμιμίκο. Μη μας κάνουν οι άρτι αφιχθέντες μαθήματα δημοκρατίας γιατί θα πρέπει να σεβαστούν και την ηλικία μας και την ιστορία μας. Ε, αυτοί είναι μικροί μπορούν να πουν και μια κουβέντα παραπάνω σαν μεγαλύτερο όμως πρέπει να με σέβονται.»

Τελευταία τροποποίηση στις 13:05 - 23 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.