ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραγασάκης: Νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης για έξοδο από την κρίση

17:29 - 26 Νοε 2015 | Πολιτική
Δραγασάκης: Νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης για έξοδο από την κρίση
Συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Guy Ryder είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος σημείωσε ότι έξι χρόνια λιτότητας και βαθιάς ύφεσης έχουν σωρεύσει στην κοινωνία τεράστια προβλήματα, και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βρίσκονται σε απόγνωση. Η οριστική διέξοδος από την κρίση μπορεί να προέλθει μόνο από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος εξέφρασε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την εμπειρία και την τεχνογνωσία της ΔΟΕ και ζήτησε τη συνεργασία της Οργάνωσης για:

  • Τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου εργασιακών σχέσεων που θα αποκαθιστά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα καταπολεμά αποτελεσματικά τη «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία.
  • Την αξιοποίηση νέων παραδειγμάτων κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, με έμφαση στην κοινωνική οικονομία και τη συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, που ευνοούν την κοινωνική κινητοποίηση και συμμετοχή.
  • Την αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα επιτρέψουν να κινητοποιήσουμε αδρανείς πόρους και να τους διοχετεύσουμε προς την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση, τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.