ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Πορεία χωρίς πυξίδα στην αποσύνθεση

11:39 - 01 Δεκ 2015 | Πολιτική
ΝΔ: Πορεία χωρίς πυξίδα στην αποσύνθεση
Οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, ραγδαία έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον. Στη συνείδηση πολλών οργανωμένων οπαδών και φίλων του κόμματος, τείνουν να μην έχουν καμιά σημασία.

Στο πολιτικό χρηματιστήριο έχει προεξοφληθεί ήδη η κόπωση της παράταξης που έχει εισέλθει σε φάση μακρόσυρτης αποσύνθεσης και σπαράσσεται από μικρές, ετερόκλητες φιλοδοξίες, προσωπικά παίγνια και καριερισμούς που παράγουν θέαμα χαμηλής ποιότητας και αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες.

Στην πραγματικότητα, όπως παρατηρούν οι πιο ψύχραιμοι, τα στελέχη της Ν.Δ. αυτήν την εποχή, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να διαλύσουν το κόμμα.

Η αδυναμία ή και ανικανότητα της ηγετικής πυραμίδας να καταλήξει σε κοινά αποδεκτούς όρους ανάδειξης του νέου προέδρου και να διοργανώσει εγκαίρως εσωκομματικές εκλογές, έχει ήδη πλήξει θανάσιμα την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της εκλογικής διαδικασίας.

Τα στελέχη που έχουν μείνει έξω από το θλιβερό θέαμα, κάνουν λόγο για μάχη χωρίς αρχές, εκφράζοντας ανοιχτά πλέον την ανησυχία τους ότι η Ν.Δ., κινδυνεύει να έχει την πολιτική μοίρα του ΠΑΣΟΚ.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, συνεδριάζει αενάως, χωρίς να δίνει καμιά λύση. Σε λίγες ώρες, τα μέλη της θα ξανασυναντηθούν προκειμένου να εξετάσουν αν το κόμμα τους είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της Vodafone ή θα συγκεντρωθούν τα αποτελέσματα της κάλπης μέσω τηλεφωνικού κέντρου.

Η κλεψύδρα όμως έχει στεγνώσει και στις συνθήκες αυτές, εκφράζονται απορίες για το αν ορισμένες πλευρές επιθυμούν πράγματι να στηθούν κάλπες ή έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν τα πάθη τους μέχρι την άκρη, τινάζοντας την διαδικασία στον αέρα.

Είναι μια κατάσταση, ομολογουμένως, εκφυλιστική που ήδη εκφράζεται με θεαματική δημοσκοπική υποχώρηση της Ν.Δ. και διάχυση της απογοήτευσης στη βάση, στην οποία τα ηγετικά στελέχη μεταδίδουν το μήνυμα της αποστρατείας.

Κυρίως, όμως επειδή, δεν είναι λίγοι όσοι στο άλλοτε κραταιό κόμμα, προβλέπουν πως ο,τιδήποτε και αν γίνει, τα βαθειά πολιτικά και ψυχολογικά ρήγματα, δεν θα κάνουν εύκολη την συγκατοίκηση την επόμενη μέρα, ανοίγοντας τον δρόμο της διάσπασης.

Στο βαρύ κλίμα που διαμορφώθηκε, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την οποία συγκαλεί σε λίγες ώρες ο αναπληρωτής πρόεδρος Γ. Πλακιωτάκης προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για τη σύσκεψη των αρχηγών στο Μαξίμου.

Γ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.