ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπίρτζης: Με τροπολογία διπλασιάζει τους επικεφαλής στις συγκοινωνίες

17:47 - 01 Δεκ 2015 | Πολιτική
Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις «βοσκήσιμες γαίες» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επαναφέρει το θέμα της διαρχίας στις αστικές συγκοινωνίες ο υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρτζης. Μετά το σάλο που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα με την ακύρωση από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της βουλής των νέων ηγεσιών του ΟΑΣΑ, της ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλευ) και της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τράμ, ηλεκτρικός), ο κ. Σπίρτζης επαναφέρει το θέμα, εμμένοντας στην δημιουργία δύο θέσεων (Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου) σε κάθε φορέα.

Την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών επιχείρησε να αυξήσει σε έξι τους επικεφαλής στις ΔΕΚΟ Συγκοινωνιών κατά παράβαση του νόμου 4337/2015 που ο ίδιος έχει ψηφίσει, προκαλώντας αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα το θέμα να «παγώσει». Πέραν όμως, του πρωτοφανούς φιάσκου που προκάλεσε ο Χρ. Σπίρτζης, η πρωτοβουλία του υπουργού για τοποθέτηση έξι έναντι τριών προσώπων στην ηγεσία των τριών σχημάτων, αυξάνει σημαντικά το κόστος.

Αντιδράσεις από Αυγενάκη

«Μετά το πρωτοφανές ατόπημα του υπουργού Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζη την περασμένη Παρασκευή να διορίσει 6 άτομα σε 3 θέσεις προέδρων συγκοινωνιακών οργανισμών, σπάζοντας τις θέσεις σε Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους, παρά το γεγονός ότι αυτό απαγόρευε πρόσφατος νόμος, έρχεται σήμερα με εκπρόθεσμη τροπολογία στο σ/ν «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» να νομιμοποιήσει τον αυταρχισμό του και την πρόθεσή του να «βολέψει» σε θέσεις ημετέρους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου και αρμόδιος για τον τομέα των Μεταφορών της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης. «Με τη δημιουργία διακριτών θέσεων Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, πέραν του γεγονότος ότι διπλασιάζεται το οικονομικό κόστος σε υψηλά αμειβόμενες θέσεις, σε ήδη επιβαρυμένους οικονομικά φορείς, δημιουργείται μια κατάσταση δυαρχίας, διάσπαση στη συνοχή της διοίκησης, γραφειοκρατία, αύξηση των υπογραφών και εν τέλει κακοδιοίκηση. Εκφράζουμε δε, τις επιφυλάξεις με ποια κριτήρια το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Έκθεσή του, αναφέρει ότι δεν προκύπτει επιβάρυνση» αναφέρει ο κ. Αυγενάκης.

Ποτάμι: Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Σπίρτζης βολεύει τα "παιδιά" του

Από την πλευρά του, το Ποτάμι σημειώνει: "Ο κ. Σπίρτζης δεν πτοήθηκε καθόλου από τη δημόσια κατακραυγή και το "στραπάτσο" που έπαθε στην επιτροπή ΔΕΚΟ και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ζητάει να τοποθετήσει και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο στις τρεις εταιρίες ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ.

Έτσι πάει στα σκουπίδια ο νόμος (4337/2015) που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα που προέβλεπε ότι θα υπάρχει μόνο μία θέση Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου στο Δ.Σ κάθε εταιρείας. Η τροπολογία διπλασιάζει τις θέσεις και ο νέος εκλεκτός της παρέας του Μαξίμου υλοποιεί το αρχικό του σχέδιο. Τακτοποιεί "τα δικά του παιδιά" με τον κάθε οργανισμό να σπαταλά άλλα 100.000 ευρώ ετησίως (σύμφωνα με τους μετριότατους υπολογισμούς). Την ίδια στιγμή οι φορολογούμενοι καλούνται να κάνουν την μια περικοπή μετά την άλλη. Αλλά για τους εκπροσώπους του παλαιοκομματισμού αυτά είναι ψιλά γράμματα. Συνεχίζουν να διορίζουν τους κολλητούς τους και στέλνουν το λογαριασμό στους πολίτες. Όπως ακριβώς γινόταν εδώ και δεκαετίες".

Τελευταία τροποποίηση στις 18:19 - 01 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.