ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές-Νέα Δημοκρατία: 20 Δεκεμβρίου στις κάλπες λέει η Vodafone

14:00 - 02 Δεκ 2015 | Πολιτική
Εκλογές-Νέα Δημοκρατία: 20 Δεκεμβρίου στις κάλπες λέει η Vodafone
Συνεχίζεται το σήριαλ επιλογής της εταιρείας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των «γαλάζιων» εκλογών, καθώς αν και υπάρχουν οι απαντήσεις από τις υποψήφιες εταιρείες η αρμόδια επιτροπή στη Νέα Δημοκρατία δεν έχει καν αποφασίσει αν θα συνεδριάσει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vodafone έστειλε επιστολή στη ΝΔ, στην οποία και υπογραμμίζει ότι αναλαμβάνει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Η Vodafone φέρεται να αναφέρει στην επιστολή της ότι αν ο πρώτος γύρος διεξαχθεί στις 13 Δεκεμβρίου τότε η αστοχία μπορεί να φτάνει το 20-25% ενώ δηλώνει ξεκάθαρα ότι μετά τις 19 του μήνα όλα μπορούν να κυλήσουν "ρολόι". Γεγονός που σημαίνει ότι  ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου, με τον δεύτερο να τοποθετείται χρονικά στις 10 Ιανουαρίου 2016 λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αρα, εφόσον η πρόταση γίνει αποδεκτή από τη ΝΔ, νέος πρόεδρος στην αξιωματική αντιπολίτευση ενδέχεται να προκύψει το νέο έτος.  

Επειδή το καταστατικό της παράταξης ορίζει σαφώς ότι ο δεύτερος γύρος πρέπει να πραγματοποιείται μέσα σε μια εβδομάδα από τον πρώτο, όλα δείχνουν αυτή την στιγμή πως αυτό που θα υπερισχύσει είναι το δεύτερο σενάριο που θέλει τις εκλογές να πραγματοποιούνται στις 10 Ιανουαρίου με τον δεύτερο γύρο, αν αυτός απαιτηθεί, να λαμβάνει χώρα μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 17 Ιανουαρίου.

Πάντως και τα δύο αυτά σενάρια προσκρούουν στη θέση πολλών βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι ζητούν οι εσωκομματικές εκλογές να πραγματοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να μπει ένα τέλος στο πρόσφατο εκλογικό φιάσκο.Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν ενδεχομένως και σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και δεύτερη εταιρεία, η «Έξυπνα Συστήματα», η οποία εγγυάται τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκέμβριο.

Τα περιθώρια στενεύουν, αφού ακόμα και σήμερα να ληφθούν οι αποφάσεις για την εταιρεία, απομένουν μόλις δέκα ημέρες για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της εκλογικής διαδικασίας ανέρχεται σε 800.000 - 900.000 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 02 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.