ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Frontex:Η Ελλάδα συμφώνησε να δεχτεί βοήθεια στα σύνορα με FYROM

20:12 - 03 Δεκ 2015 | Πολιτική
Frontex:Η Ελλάδα συμφώνησε να δεχτεί βοήθεια στα σύνορα με FYROM
Στο να δεχτεί τη βοήθεια της Frontex για την καταγραφή των μεταναστών και των προσφύγων στα σύνορά της με τη FYROM συμφώνησε η Ελλάδα και ως αποτέλεσμα από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η αποστολή επιπλέον δύναμης.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Frontex, η οποία μάλιστα διευκρινίζει ότι η αρχική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα της ΕΕ για την αποστολή της Frontex είχε να κάνει με τον προσδιορισμό της δικαιοδοσίας των αξιωματικών της.

Όπως αναφέρεται, θα πραγματοποιηθεί κοινή επίσκεψη ελληνικών αρχών και αξιωματούχων της Frontex το συντομότερο για να προσδιοριστούν οι τεχνικλές λεπτομέρειες.

Η Frontex έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα με 195 άτομα στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται το μεγαλύτερο κομμάτι των προσφυγικών ροών. 83 από αυτά βρίσκονται στη Λέσβο.

Στην ανακοίνωση η Frontex αναφέρει επίσης πως είχε ζητήσει τον Οκτώβριο 775 συνοριοφύλακες για τις επιχειρήσεις της, 600 από τους οποίους θα προορίζονταν για την Ελλάδα. Ως τώρα τα κράτη-μέλη έχουν συνεισφέρει μόλις 447 αξιωματικούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.