ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν.Ξυδάκης: Λάβαμε πολύ λιγότερα απ' όσα ζητήσαμε στον Frontex

15:30 - 05 Δεκ 2015 | Πολιτική
Ν.Ξυδάκης: Λάβαμε πολύ λιγότερα απ' όσα ζητήσαμε στον Frontex
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, δήλωσε ότι η Ε.Ε. έχει συνεισφέρει πολύ λιγότερο από όσο χρειάζεται για να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις μαζικές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές αυτής της χρονιάς.

Ο Υπουργός έφερε το παράδειγμα του ευρωπαϊκού οργανισμού FRONTEX, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει ενίσχυση 750 ατόμων, αλλά ήρθαν μόνον 350, στα οποία προστέθηκαν προσφάτως άλλα 100. «Από τον Μάϊο η Ελλάδα έχει ζητήσει επανειλημμένα τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, και έλαβε πολύ λιγότερα», δήλωσε ο κ. Ξυδάκης, προσθέτοντας ότι τα κράτη μέλη και οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί δείχνουν έλλειψη ικανότητας να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της «καταιγίδας».

Ο Υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και τηρεί όλες τις σχετικές συμφωνίες, υπογραμμίζοντας ότι μικρές καθυστερήσεις «δικαιολογούνται πλήρως» από τον υψηλότατο αριθμό των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών.

Τέλος, ο Υπουργός δήλωσε ότι η πρόκληση για την Ε.Ε. τώρα είναι εάν θα «τηρήσει τις ιδρυτικές της συνθήκες», και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί κάποιος να χτυπά ανθρώπους στα σύνορα, όπως έκανε η Ουγγαρία πριν από δύο μήνες. Το Σιδηρούν Παραπέτασμα δεν υφίσταται πλέον στην Ευρώπη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.