ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ραγδαία η φθορά του Τσίπρα

16:54 - 08 Δεκ 2015 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Ραγδαία η φθορά του Τσίπρα
Δύο προϋποθέσεις όρισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την εθνική συνεννόηση, σημειώνοντας, παράλληλα, πως η φθορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι ραγδαία.

"Πρώτον πρέπει να υπάρχει ειλικρινή αυτογνωσία από την κυβέρνηση και να πει ένα συγνώμη για όλα τα απίστευτα ψέματα που έχει πει. Δεύτερον να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα όταν ο κ. Τσίπρας χειρίζεται τη συναίνεση αλά καρτ μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς. Απαντώ στον κ. Τσίπρα να κάνει λίγο υπομονή διότι πολύ σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα έχει αρχηγό, θα κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας και ο νέος πρόεδρος θα κάνει ουσιαστική και σκληρή αντιπολίτευση αντιπροτείνοντας ένα πειστικό σχέδιο εναλλακτικής πολιτικής. Υπάρχει ραγδαία φθορά στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Η χώρα είναι ακυβέρνητο καράβι και δεν περιμέναμε μια γερμανική εφημερίδα να μας το πει. Δεν προσδοκώ στην κατάρρευση του πρωθυπουργού για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη η Νέα Δημοκρατία γιατί αυτό θα είναι σε βάρος της χώρας”, τόνισε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη”.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η εικόνα που δίνεται για ακόμα μια φορά στην Ευρώπη είναι ότι έχει να κάνει με μια χώρα που δεν μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. "Πέντε χρόνια παλεύουμε να αποτινάξουμε την εικόνα αυτή όσον αφορά την οικονομική πολιτική και τώρα την μετακυλίεις και στα ζητήματα εθνική πολιτικής”, επεσήμανε.

Στον απόηχο των αιχμών, που αφήνουν τρεις από τους τέσσερις μονομάχους για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως οι τελευταίες έρευνες είναι από δυο εταιρείες που δε γνωρίζει και δεν είναι μέλη του συνδέσμου των εταιρειών δημοσκοπήσεων. "Αυτό γεννά εύλογα ερωτηματικά. Όλες οι σοβαρές εταιρείες δημοσκοπήσεων αρνούνται να δημοσιεύσουν πρόθεση ψήφου διότι δεν υπάρχει καθορισμένο εκλογικό σώμα”, είπε (focus fm) ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:56 - 08 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.